Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hagyományosan indul a tanév a PTE-n, de készülnek a digitális és a hibrid oktatásra is!

/

Hagyományosan indul a szemeszter, de mindenre felkészül az intézmény. A külföldi diákoknak "International Welcome Desket" alakítanak ki, és azokra is készülnek, akik nem tudnak megjelenni az egyetemen.

 

Közleményben adta ki a Pécsi Tudományegyetem, miszerint a a Kormány és az Operatív Törzs által meghatározottakkal összhangban

a most szeptemberben kezdődő tanévben hagyományos módon fog zajlani az oktatás.

Ugyanakkor még a tavaszi félév során elkezdtek felkészülni a digitális és online oktatásra, illetve egyéb hibrid rendszerű oktatásra, hogy azok a hallgatók is folytatni tudják tanulmányaikat, akik valami oknál fogva nem tudnak idén jelen lenni az egyetemen.

Ezen járványügyi készültség alatt az egyetem nem feledkezik meg ezekről a diákokról sem, akik a pandémiás helyzet miatt nem tudnak személyesen megkezdeni tanulmányaikat. Az előadásokra és szeminárumokra online tudnak majd csatlakozni. Hogy ez a gyakorlatban miként fog kinézni, arról a kurzusok tekintetében az oktató, illetve az adott Kar ad majd a hallgatóknak személyre szabott tájékoztatást – derül ki a közleményből.

Ami pedig a hétköznapi egyetemi életet illeti, a koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó szabályok – mint például a szociális távolságtartás és a higiéniás szabályok – betartására az egyetem fokozottan fog figyeln.

A Pécsi Tudományegyetem a védőtávolság megtartására az egyetem közösségi tereiben és a kollégiumok területén is kéri hallgatóit.


A külföldi hallgatók számára külön fogadó helyiséget alakít ki az egyetem, ami az „International Welcome Desk” nevet kapta. A külföldi diákok sorsáról itt döntenek majd – a megfelelő iratok és hozott PCR teszt, illetve egyéb orvosi tesztek és igazolások felmutatásával derül majd ki, hogy az adott hallgatónak szükséges-e további tesztelés a járványt illetően. Ha mindent rendben érzékel az egyetem, akkor a diák elfoglalhatja egyetemi száláshelyét vagy az albérletét. A külföldről hozott hivatalos PCR-teszteket elfogadja a PTE.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Elmarad idén a Szamárfül Fesztivál

Következő sztori

Három autó csattant a hatoson, heten megsérültek

Legutóbbiak innen: Egyetem

bool(false)