Címlap Egyetem Kiemelt vendé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiemelt vendégként, saját pavilonnal mutatkoznak be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti karának hallgatói és oktatói a hétvégén zajló ARTfair Innsbruck nemzetközi művészeti vásáron Ausztriában.

A PTE Művészeti Kara szerint Ausztria legnagyobb, 27. alkalommal megrendezett művészeti kiállításán és vásárán csaknem húszfős, a kar oktatóiból és diákjaiból álló kiállítói csoport mutatkozik majd be.

A pécsi művészeti kar részvétele az ARTfair Innsbruck 2023-on azért kiemelkedő jelentőségű, mert csak egy – saját országát is képviselő – felsőoktatási intézmény vehet részt a kiállításon, illetve mert olyan művészeti produkciókat vonultat fel a kar, amelyek ritkán jelennek meg ilyen összetettségben.

A Pótápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár fővédnöksége és Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki főtanácsadó védnökségével nyíló, több mint 200 négyzetméter alapterületű pécsi pavilonban 100-nál több képző- és iparművészeti alkotás tekinthető majd meg, de a rendezvény keretében többször fellépnek a kar zeneművész hallgatói is.

Lengyel Péter, a kar dékánja szerint a pécsi kar az országban egyedülálló módon „a művészeti élet teljes keresztmetszetét reprezentálja a zeneművészeti, képzőművészi, alkalmazott művészeti és táncművészeti szakjaival”, a nemzetközi bemutatkozás ezért „inspiráló és fontos a hallgatóik számára”.

(Fotó: artfair-innsbruck.com)