Címlap Egyetem Különleges ké...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újonnan bevezetett környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási (ESG) szemléletű gazdasági jogi szaktanácsadó és szakjogász (LLM) végzettséget adó ESG szemléletű gazdasági jogi szakjogász képzések indulnak Magyarországon egyedüliként a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán (PTE ÁJK), budapesti képzési helyszínen, a KPMG szakembereinek bevonásával.

A klímaváltozás hatására napjainkban már jelentős a társadalmi nyomás a klímavédelem mellett a szociális jogok és a felelős társaságirányítás területén is. Az üzleti és nonprofit szervezetek tekintetében a környezetért és a társadalomért felelős tevékenység nemcsak elvárás, hanem a legfelsőbb szintű döntések részeként kell, hogy működjön a jövőben.

A PTE tájékoztatása szerint egyre jelentősebb igény van az ESG szakértelemmel rendelkező szakemberek alkalmazására, hiszen 2024-től évről évre egyre szélesebb körben vezetik be a kötelező ESG megfelelőségi jelentést. Erre az igényre kíván választ adni a pécsi jogi kar új képzéseivel, amelyek egyedülállóak ma Magyarországon.

A képzés hallgatói a környezeti, társadalmi és felelős társaságirányítási (ESG) jogi szakterülethez kapcsolódó hazai, európai uniós és nemzetközi jogszabályi környezet megismerésén túl képessé válnak a szabályok alkalmazásához kapcsolódó projektek menedzselésére is. Új és izgalmas területeken szerezhetnek jártasságot, megismerkedhetnek többek között a környezetvédelem, a felelős társaságirányítás, az emberi jogok munkahelyi szabályozásával, az ESG szabályozások gyakorlati oldalával, a stratégiaalkotás, jelentéskészítés és auditálás folyamatával.

A szakirányú továbbképzések előkészítésében és az oktatás folyamatában is jelentős szerepet vállalt a téma iránt elkötelezett KPMG, melynek szakmai hitelessége és a képzéshez hozzáadott értéke jelentős. A leendő hallgatók így a legnagyobb rálátással bíró gyakorlati szakemberektől sajátíthatják el a szerteágazó és azonnal hasznosítható tudást.

Jelentkezési határidő: 2024. január 22.

További információ ITT olvasható.