//

Cél a Hold: már több ezer kilométert tekertek le

Kezdés
//

Pénteken startolt el a Pécsi Tudományegyetem Moonbike elnevezésű nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző, biciklis kihívása. A kezdeményezés azonban nem várt módon indult el, rengetegen pattantak kerékpárra már az első napokban is.

Egy élcelődő komment érkezett a májusban megrendezett 40 napos Föld körüli biciklitúrára, miszerint „Miért nem mindjárt a Holdig tekernek?”. Ezt azonban a szervezők nem sértésnek, hanem kihívásnak vették, így Király Dóra vezetésével el is kezdték szervezni az akciót.

A Moonbike lényege, hogy 80 nap alatt együtt, közösen biciklivel jussanak el a Holdra, azaz bárhol a világon tekerjenek le összesen 384 400 km-t.
A kezdeményezéshez szobabiciklivel, túra– vagy országúti kerékpárral teljesítő hobbi kerékpározóként és profi versenyzőként egyaránt lehet csatlakozni, sőt akár vízibiciklivel is le lehet tekerni néhány kilométert.

A tekerés szerelmesei kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként küldhetik el a MoonBike2020 Facebook oldalára.
Fontos, hogy a résztvevők tekerhetnek csoportosan is, ebben az esetben egy csoportképpel vagy egy névsorral kell igazolni, hogy mennyien vettek részt a tekerésen.

A Moonbike pénteken indult el és már elképesztő gyorsasággal nő a kilométer számláló. A második napon, azaz szombaton már 4467,94 kilométert tekertek le, így már “csak” 379 532, 06 kilométer van vissza a Holdig.

A megnyitón egyébként mi is ott voltunk, Palotai Tamás kollégánk Király Dórával, a Pécsi Tudományegyetem Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóságának munkatársával, az ötletadóval beszélgetett a Moonbike részleteiről, menetéről.

Előző sztori

Sok napsütés mellett, olykor gomolyfelhő is várható

Következő sztori

A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 36 fok között valószínű

Legutóbbiak innen: Egészség