Címlap Egyetem Nívódíjat kap...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díj a hazai építőipar teljesítményének legmagasabb elismerésének számít. Középület-oktatási kategóriában a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) új elméleti tömbje nyerte el a díjat.

A PTE orvosi karának új épületét 2021 szeptemberében adták át. A nagy múltú pécsi orvoskar főépülete egy új, 12 000 négyzetméteres szárnnyal bővült Magyarország első egyetemének megbízásából a Modern Városok Program keretében. A legmodernebb technológiai újításokat is felvonultató épületrész a korábbiaknál is magasabb szintű elméleti és gyakorlati oktatási környezetet biztosít a hallgatók és az oktatók, kutatók számára. Jelenleg több mint ezerötszáz magyar és mintegy kétezer külföldi hallgató tanul az orvosi karon.

Az Építőipari Nívódíjért járó táblát pénteken Bódis József, a PTE-f fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Miseta Attila, a PTE rektora, Nyitrai Miklós, a PTE ÁOK dékánja, Dormán József, a beruházást végző ZÁÉV Zrt. vezérigazgató-helyettese és Sillye Imre, a PTE Kancellária főmérnöke avatta fel.

(Fotók: Csortos Szabolcs)