Címlap Egyetem KÖLTÖZÉS: Meg...

KÖLTÖZÉS: Megnyitották a PTE új tömbjének egyes részeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Műszakilag elkészült a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának új elméleti tömbje, mely az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztése a baranyai orvosképzőn. A 21. századi hallgatói és oktatói igényeket minden szempontból kielégítő házban, az oktatási infrastruktúra telepítése és felprogramozása zajlik. Hamarosan beköltöznek az első intézetek is – közölte a kar honlapján.

A 15 ezer négyzetméteres új elméleti tömb

kivitelezése 2017 novemberében indult meg. Az új tömb tőszomszédságában kialakított északi parkot a nyitott egyetem elvei szerint már használhatják az ide látogatók.

A használatbavételi engedély kiadása után, a karral szoros együttműködésben, a koronavírus-járvány miatti biztonságos vizsgáztatás érdekében megnyitották az oktatási szint egyes termeit.

A COVID-járvány miatti helyzet viszont speciális megoldásokat is kívánt a járványügyi előírások szigorú betartása mellett: kiszalagozott közlekedőfolyosóval, valamint egyidőben nagy létszám átengedésére alkalmas központi hőkapu telepítésével oldották meg a beléptetést. Ennek köszönhetően a PTE orvoskarának új háza idomult a pandémia által támasztott körülményekhez.

Ebben a hónapban indul az intézetek költöztetése,

melyek a második és a harmadik emeletre kerülnek. Elsőként az Orvosi Népegészségtani Intézet költözik, majd a folytatásban három másik intézet, az Élettani Intézet, a Transzlációs Medicina Intézet, valamint a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet is elfoglalhatja az új helyét.

Kiemelt képünk forrása: pte.aok.hu.