Címlap Egészség Rangos szakma...

Rangos szakmai díjat kapott a PTE sürgősségi betegellátó osztálya

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PTE Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék Sürgősségi Betegellátó Osztályának (SBO) ítélte oda a zsűri a HARTMANN-RICO Hungária Kft. által alapított Hartmann-Medicina szakmai különdíjat, a Kiváló Rezidens Díjat pedig dr. Kupóné dr. Tényi Dalma, a PTE Neurológiai Klinikája neurológus szakorvosjelöltje kapta a Medicina Fórum 2022 rendezvényén.

Az ünnepi rendezvény résztvevőit Nógrádi Tóth Erzsébet egészségügyi szakújságíró köszöntötte, aki 22 éve kezdeményezte a konferencia elindítását, majd 10 évvel ezelőtt megalapította a Medicina Fórum évkönyvet. A kötethez évről évre kiírják a Medicina Fórum kiválósági pályázatait, amiket neves zsűri értékel és dönt a díjazottakról. A gálaesten a legsikeresebb 12 pályázó vehette át a kiválósági díjat, köztük a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék Sürgősségi Betegellátó Osztálya és dr. Kupóné dr. Tényi Dalma, a PTE Neurológiai Klinikájának neurológus szakorvosjelöltje.

A PTE Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék Sürgősségi Betegellátó Osztályának méltatása szerint a munkatársak a frontvonalban, erejükön felül végezték a koronavírusos betegek ellátását, alapítványukon keresztül megszervezték munkatársaik pszichés gondozását, a Covid-árvák támogatását, továbbá újraszervezték és standardizálják folyamataikat a kórházi fertőzések csökkentése érdekében.

Dr. Kupóné dr. Tényi Dalma, a Kiváló Rezidens Díj nyertese a Pécsi Tudományegyetemen summa cum laude védte meg diplomáját, a PTE Neurológiai Klinikájának neurológus szakorvosjelöltje. Kimagasló volt TDK-s hallgatói tevékenysége, PhD-fokozatot 2019-ben szerzett. Publikációs, köztük első szerzős listája hazai és neves nemzetközi folyóiratokban is jelentős. Számos pályázatot és ösztöndíjat nyert. Részt vesz a Covid-19 betegséggel és a poszt-Covid-szindrómával kapcsolatos vizsgálatokban, valamint a Transzlációs Idegtudományi Nemzeti Laboratórium kutatásaiban. Kiemelkedő az Orvosnevelde telefonos applikáció fejlesztésében való közreműködése, amelynek célja az orvosi pálya gimnazisták körében történő népszerűsítése.