Rengeteg állami ingatlant kapott a PTE és a vadiúj alapítványa is!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kórházakkal, könytárakkal, de egy lőtérrel, teniszpályával és egy arborétummal is gazdagabb lett a Pécsi Tudományegyetem. Mindezt a Magyar Közlönyből tudtuk meg. 

A napokban fogadta el a parlament az egyetemek modellváltásáról szóló törvényjavaslatot, az erről szóló törvény meg is jelent a napokban.

Hatalmas ingatlanvagyon cserél gazdát

Az egyetemek (hivatalosan) saját elhatározásból döntöttek úgy, hogy az eddigi állami fenntartású intézmények működtetését a jövőben magánalapítványok végezzék, amellyel egyebek mellett hatalmas ingatlanvagyon kerül a kezelésükbe. (Korábban arról volt szó, hogy legalább 600 millió forintnak megfelelő vagyont kell biztosítani az intézményt irányító alapítvány számára.)

A most megjelent, PTE-re vonatkozó törvény részletezi egyrészt a (nem könnyen kimondható) Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány részére történő vagyonjuttatást, másrészt az egyetem számára juttatandó ingatlanokat. Ez a lista nem rövid!

Az alapítvány kezelésébe 36 állami ingatlan kerül, például két Balaton-parti üdülő (Balatonlellén és Fonyódon), számos lakás, de egykori szanatórium is.

Az egyetem tulajdonába 79 állami tulajdonú ingatlan kerül, így például a szekszárdi campus, közép- és általános iskolák, kollégiumok, a pécsi egyetemi épületek, kórházak, könytárak, de egy lőtér, teniszpálya és egy arborétum is.

Előző sztori

Hajrá, érettségizők: Tök mindegy, hol van vasérc (elég, ha csak egyszer emlékszel rá)

Következő sztori

ITT A MOSOLY: Nincs akadálya a Nyunyókának és a külföldiek oltásának!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1