Címlap Egyetem Több ország i...

Több ország is az oktatási intézmények újranyitását tervezi

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több uniós tagállam a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák újranyitását tervezi –  közölte Blazenka Divjak horvát oktatási miniszter, az uniós tagállamok illetékes minisztereinek keddi videókonferenciája utáni sajtótájékoztatón.

„Néhány tagállam már április végén szeretné  megnyittatni az oktatási intézményeket, többen májusban tennék meg ezt a lépést” – mondta az EU soros horvát elnökségét képviselő Divjak.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy fontos egy jól koordinált, kiegyensúlyozott megközelítés kidolgozása, a tanulók és az oktatók védelme érdekében, amint az iskolák újból megnyílnak. „Tagállami hatáskörbe tartozik viszont az, hogy egyes országok miként szervezik meg a záróvizsgákat és a tanév hátralévő részét” – tette hozzá.

Az oktatási miniszterek továbbá arról tárgyaltak, hogyan lehetne kiaknázni a digitális távoktatás kínálta lehetőségeket, főként a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása révén. Napirenden volt továbbá az egyenlő oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, digitális eszközök nélküli, hátrányos helyzetű tanulók számára.