Címlap Egyetem Újra első let...

Újra első lett a PTE csapata egy programozó versenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiváló eredményt értek el a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatói az idei országos irányítástechnikai programozó versenyen.

A tavalyi győzelem után a kar egyik csapata újra első lett, a másik PTE-s csapat pedig a 7. helyen végzett.

A komoly kihívást jelentő eseményre több mint tíz magyarországi és határon túli magyar egyetemről érkeztek versenyzők, összesen a mintegy 100 hallgatóból alakult 19 csapat mérte össze a tudását PLC-programozásban. 

A fiataloknak valós és szimulált feladatokban kellett helyt állniuk: többek között robotsorok irányítása, gyártási feladatok automatizálása szerepelt a feladványok között. Ezek megoldásához komplex ismeretekre volt szükség.

A háromnapos versenyen a PTE MIK Pollesto nevű csapata szerezte meg az első helyezést (Keidl Norbert, Rigó Eszter Júlia, Török Bálint Bence, a PLC gyártója: Festo, felkészítőtanár: Helmich József és Malkó Tibor), míg a kar által indított másik csapat, a PoLlack (Illés Gergő, Kovásznai Márk Ferenc, Vörös Balázs, a PLC gyártója: Beckhoff) a hetedik helyen végzett. A pénzjutalom mellett a pécsi Pollesto a közönségdíjas csapatnak járó nyereményt is elhozta. A versenyre való felkészülést és a részvételt a kar mellett a Pollack Mihály Műszaki Kar Villamos Alapítvány is támogatta.