Címlap Elmondom Túl hangos ot...

Túl hangos otthon a gyerekzaj? Ezeket a nyári programokat ajánljuk orvosságnak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus járvány felforgatta hétköznapjaink nyugodt menetét és sok család nem engedheti meg magának az egyre jobban dráguló nyári táborok szolgáltatásait. Külön ront a helyzeten az is, hogy ugyan a veszélyhelyzetnek vége, de még mindig nem pörögtek be a pécsi programok. Összegyűjtöttünk pár izgalmas programot a közeljövőben, amiken az unalmat elűzni kívánó családok részt vehetnek.

XXL Monstertruck Show

Június végén rendezik meg a Martin Team Hungary által a Pécs Expo területén az XXL Monstertruck Showt. Az esemény június 25-től egészen 28-ig tart, az érintett napokon 18:00-kor kezdődik majd a show. Az autós csapat összesen hat különböző épített szörnyeteggel fog fellépni és az autótaposástól kezdve az élmény sétakörig sok mindenre lehet számítani.

Hol? Expo center
Mennyi? Az állóhely 3000, az ülőhely 4000 forint.

A csütörtöki eseményről kollégánk élőben is bejelentkezett:

Hol a papucsom?

Június 26-án lesz egy képzőművészeti esemény gyerekeknek és családosoknak délután 16:00-tól egészen este 18:00-ig. Az eseményt az Aztapaszta gyerekműhely szokta tartani, ahol papucs díszek elkészítésében és kreatív ötleteik megvalósításában segítenek a lurkóknak. A felszerelést és anyagot a műhely biztosítja, de aki netán szeretne otthonról is hozni díszt, az megteheti. Az esemény ingyenes.

Mikor? Június 26.
Hol? Szabadkikötő

Helyünk a világegyetemben

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a Digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt. – lehet megtudni a program leírásából. Az előadás 6 éves kortól indul és nagyjából egy órán át tart, míg bemutatják az általunk ismert galaxis fontosabb pontjait.

Mikor? Az esemény többször is megtekinthető a héten, június 24-én 15:00-kor; 26-án is délután 15:00-kor illetve szombati napon, 27-én délelőtt 11:00-kor.
Hol? Zsolnay Negyed Planetárium
Mennyi? A teljes árú jegy 1300 Ft, míg a diák és nyugdíjas jegy egységesen 1000 Ft.

Éjszakai Bobozás a Mecsextrém Parkban

Ha valaki kicsit extrémebb élményre vágyik, annak remek alkalom lehet a június 26-i péntek este, akkor tartják meg az éjszakai bobozást. Korhatárról pontosan nem tudni, de az eseményt gyerekbarátként tüntette fel a Mecsextrém park. Este 20:00 és 23:00 óra között lehet majd kipróbálni a dombokat és völgyeket összekötő pálya kanyarjait. A bob pálya bizonyos részeit kivilágítják, így az erdei sötétségben a fényjáték hatására egészen misztikus élmény is párosulhat – írják a rendezvény szervezői.

Mikor? Este 20:00 és 23:00 óra között
Mennyi? A belépő ára itt 2.290 Ft egy főre.

Teliholdtúra kisvasúttal Almamellékről Sasrétre

A zselici erdők éjszakai világát és a természet varázsát ismerhetik meg az arra vágyók ezen a kisvasút túrán. A túra nem több mint 5 km és végig telihold fogja kísérni a kis lokomotív útját. Este 19:00-kor indul a kisvasút Almamellékről a Kikerics Erdei Iskolához. Késő este, 22:00-kor indul vissza Sasrétről Almamellékesre a vágány. Erre az eseményre előzetes foglalás szükséges, amelyet a [email protected] email címre kell elküldeni egészen július 2-ig.

Mikor? Július 5.
Mennyi? A program díja 1400 forint felnőtteknek és 800 forint gyerekeknek. A szakvezetés 600 forintba kerül.

A halloweeni járat így nézett ki.

Gyermekfelügyelet a Pagony könyvesboltban

A közismert gyerekkultúrával foglalkozó könyvesbolt idén nyáron egy sajátos gyermekfelügyeleti programot indít. A hangszerek megismerésétől kezdve a zenés-játékos tornán át egészen a szörnyporból-szörny kísérletig sok mindennel fogják szórakoztatni a programban résztvevő óvodás és alsó tagozatos gyerekeket.

Mennyi? A felügyeleti program díja óránként 2000 forint.

Kikapcsolódás a Pécsi Állatkertben

Különböző programokkal és augusztus végén egy hatalmas születésnapi eseménnyel készül a park. Június 20-a óta megkezdődtek ismét a látványetetések, most szombaton pedig a gyűrűs farkú makik nyitott kifutója is megtekinthető lesz délután 13:00 és 17:00 között. A TúráZoo programjuk júliusban fog bevezetésre kerülni előre meghirdetett időpontokban és útvonalakon az állatkert területén belül.

Idén lesz a Pécsi Állatkert 60. születésnapja augusztus 19-én, amelynek alkalmából két napos rendezvényt szerveznek, családbarát programokkal, fellépőkkel, játszóházzal és az állatkert történetét bemutató különböző játékokkal a környezet tudatos nevelés szellemében az azt követő hétvégén. A születésnapi rendezvényre tehát augusztus 20. és 21-én kerül sor.

A kép csupán illusztráció, a vásárhely24.hu oldaláról származik.

Az egyik legjobb buli: lesz Állatkertek Éjszakája!

Eseménydús hónap lesz az augusztus az állatkert számára, ugyanis a születésnap után majdnem egy héttel, 28-29-én lesz az Állatkertek Éjszakája, ami egy országos program. Minden évben megrendezik ezt az állatkerti fesztivált, amely során különböző fellépők, játékok, sűrű látványetetési programok lesznek, mindez fényfestéssel és tűzzsonglőrökkel karöltve.