Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Reggel 8-ig engedné vásárolni az időseket a piaci árusok egy része

/

Felmérést végeztek az elmúlt hetekben, és a vásárlók, valamint az árusok szerint ez lenne a legjobb döntés: be is adtak egy kérelmet az önkormányzatnak.

Hirdetés

Mint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta, sok piacos akart a polgármesterhez fordulni azért, hogy a 65. évnél idősebbeknek is legyen esélyük időben bevásárolni például a hétvégi ebédhez.

Sok városban már hetekkel ezelőtt megváltoztatta a polgármester a 65 év felettiek vásárlási “időkapuját” a hétvégi piac napokon, elsősorban azért, hogy mások is időben bevásárolhassanak. Pécsen nincs erre szükség – közölte akkor a polgármester, de az árusok és vásárlóik már akkor jelezték, hogy nagyon is lenne. Most ugyan már Pécsett is lecsökkentették egy órával az idősek vásárlási “kapuját”, mert 9 és 11 óra között van lehetőségük piacozni.

A pécsi termelői piacokat szervező Patrónus Szociális Szövetkezet most arról tájékoztatta lapunkat, hogy kérelmet írtak a polgármesternek.

– Április 11. óta folyamatosan mérjük fel a szombati termelői piacon vásárlóink körében az igényt, az idősávok módosításával kapcsolatban. Megkérdeztük a vásárlóinkat és begyűjtöttük a piacon értékesítő őstermelőktől és kézművesektől is a vásárlói visszajelzéseket és csak megerősíteni tudták, hogy

az lenne a legjobb, ha a 65. életévüket betöltött polgárok számára nyitástól 8:00-ig biztosítsunk lehetőséget a vásárlásra és a 65. életévüket be nem töltött polgárok számára 8:00 órától biztosítanánk lehetőséget a vásárlásra.

– közölték, hozzátéve, hogy egyelőre várják Péterffy Attila válaszát és bíznak abban, hogy pozitívan fogadja a felmérés megállapításait és elrendeli majd az idősáv csökkentését.

A legtöbb vásárló azért szorgalmazza mindezeket, mert nagyon sokszor elfogynak az alapvető élelmiszerek (például tojás) ezeken a kis piacokon, mire a 65 év alattiak elindulhatnak vásárolni.

A kistermelők azt akarják elérni, hogy ha a nagyobb piacok esetében nem is – ahol sokkal több áru van, de ezeknél a kisebb piacoknál vezesse be az önkormányzat ezt az időkorlátot a 65 év felettiek esetében.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Pandémiás idők: rigófüttyös szabadtéri misét tartottak Pécsen

Következő sztori

Matolcsy szerint nem visszaesés, hanem növekedés lesz idén

Legutóbbiak innen: Gasztro

bool(false)