Címlap Gasztro RÉMHÍR, hogy ...

RÉMHÍR, hogy pünkösdig zárva kell tartani!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Visszavonta tájékoztatóját a szállodák és éttermek szövetsége!

Tömeges oltást követően, ahogy lehet, megtörténhet a nyitás

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A szervet korábban arról tájékoztatta tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.

A kedd este kiadott közleményben ezt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolta.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében

a szállodák, éttermek jelenleg is működhetnek korlátozásokkal.

A tömeges oltást követően korlátozás nélkül, ahogy lehet, kinyithatnak a szektorban működő vállalkozások – áll az MSZÉSZ közleményében.

Alaptalan, felelőtlen rémhír!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ keddi közleménye szerint alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon. A közleményben leszögezték: a kormány nem hozott ilyen döntést.

Kitértek arra is: a brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal a vakcinák beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon.