Amália

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

20 milliárdért rendelt bútorokat a kormány a teljes országra

Három éves bútorbeszerzés startol el a nyáron, úgy néz ki, csaknem az összes kormányhivatalban megújul a berendezés. Az árért javítani is kell majd, illetve a szerencsés nyertsnek össze is kell szerelnie a bútorokat.

Hirdetés

Óriási bútorbeszerzésre írt ki pályázati felhívást a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF): a szervezet összesen 20 milliárd forint értékben szerezne be irodabútorokat, a következő három évben – derül ki abból a dokumentumból, ami pénteken jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben – szúrta ki a Népszava.

A tervezett keretszerződés leírása alapján a KEF országos beszerzésben gondolkodik – a teljesítés helyszínének ugyanis Közép-Magyarországot, Észak-Magyarországot, a Dunántúlt és az alföldi régiót is megjelölték.

A dokumentum 47 oldalas, a leírás szerint a főigazgatóság két kormányzati alapcsomag, az általános és a magas igényességi fokozatú irodabútorok beszerzésében gondolkodik, és  megrendelné a hozzájuk kapcsolódó javítási és karbantartási szolgáltatásokat is.

Az általános igényességi kategóriába belefér a támla, karfa vagy kárpit nélküli szék is, a magas fokozat leírásában viszont már olyan elvárások vannak, minthogy

a fém és fa alkatrészek felületkezelése a bútor magas igényességi fokozatához illő (pl. fém esetén krómozott, polírozott vagy eloxált) legyen (…) a forgórészek ötágú lábcsillaga megfelelően felületkezelt fémből vagy természetes fával burkolva készüljön (…) a kárpitos bevonó anyag valódi bőr vagy nagy értékű szövet legyen”. 

A Népszava azt sejteti, hogy “cégre szabott kiírásról” lehet szó, mert egészen pontos feltételrendszernek kell megfelelnie a pályázóknak.

(via Népszava)

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Videóban mesélnek pécsi nők az unokázós csalókról

Következő sztori

Legkisebb eséllyel a délnyugati tájakon alakulhat ki zápor

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)