A 20-30 milliós ingatlanok mennének Pécsen, de ilyet alig árul valaki

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett az ingatlanárak meredek emelkedése már 2019-ben lelassult. Erre jött idén tavasszal a koronavírus járvány, ami jelentős érdeklődés csökkenést hozott az ingatlanok iránt március és április hónapban. Tavasszal sokan azt hitték, hogy most aztán lejjebb fognak menni az ingatlanárak Pécsen. Törökné Nagy Gabriella ingatlanszakértő avat be a 2020-as pécsi ingatlanhelyzetbe.

– A felújított ingatlanokat szívesebben megveszik manapság az emberek. Azok hamarabb elmennek, mint azokat, amik valamennyire felújításra szorulnak. A másik keresettebb ingatlan típus az, amit érdemesebb ledózerolni és újra felépíteni. Ezek az ingatlanok azok, amiket inkább a befektetők kedvelnek – mondja a szakértő.

Rengeteg panel van továbbá a kínálatban. Míg tavaly már szinte akkor volt vevő a panelokra, amikor még ki se került a kínálatba, most ez nem így van, a panelokat nem nagyon keresik most.

Az állami támogatások miatt a 20-30 milliós házakra van most nagy kereslet, de ezekből sajnos nagyon kevés van.

A 20-30 milliós házak többnyire az agglomerációban találhatóak, Pécstől nagyjából 20 kilométeres távolságig.

Mint mondja, Egyetemváros most abszolút nem érdekel senkit a koronavírus miatt kialakult online oktatás miatt. Itt a panelek ára 20-30 százalékkal magasabb, mint a kertvárosi hasonló adottságú paneleké.

– Jellemzően idén azonban nem csökkentek az árak. Sőt, a kedveltebb ingatlanoknál még emelkedés is történt. Ahhoz képest, hogy mindenki árcsökkenésre számított, inkább a stagnálás, vagy a drágulás volt eddig a jellemző 2020-ban – fogalmaz Törökné Nagy Gabriella.

Hozzáteszi: míg Pécsen márciusban az átlagnál kicsit nagyobb volt az ingatlan keresési kedv visszaesése, ez az érdeklődés nagyon hamar helyreállt.

Előző sztori

Tankolj fel kincsekkel az év utolsó retro könyvvásárában!

Következő sztori

Népszavazás lesz Pécsen is – jelentette be Karácsony Gergely