Címlap Egyetem A pécsi egyet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Vezetés-és Szervezéstudományi Intézet FLOW Kutatócsoportja a Körber Hungária Kft.-vel közös együttműködésében idén tavasszal immár második alkalommal végzett kutatást a PTE egyetemistái körében. A kutatás célja az volt, hogy felmérjék a hallgatók karrierterveit, munkavállalási elképzeléseit, valamint a munkáltatókkal szemben támasztott elvárásaikat.

Az egyetem tájékoztatása szerint a kutatás során érdekes eredményekre derült fény. A megkérdezett hallgatók például úgy gondolják, hogy megfelelő önismerettel rendelkeznek, és nagyjából tisztában vannak azzal, hogy milyen terület érdekli őket, milyen lenne számukra az ideális munkakör. A munkaerő-piaci lehetőségeket és trendeket azonban már nem ismerik olyan magabiztosan. Fontos információ, hogy a kérdőívet kitöltők döntő többsége (84%) Magyarországon tervez munkát vállalni, elsősorban Pécsen vagy Budapesten.

Az álláskeresés során első sorban álláshirdetéseket néznek, vagy a munkáltatónál kívánnak közvetlenül jelentkezni. A hallgatók számára a versenyszféra a legszimpatikusabb. Átlagosan heti két napot töltenének home office-ban, és átlagosan 60 percet lennének hajlandóak utazni a lakhelyükről a munkahelyükre oda-vissza egy nap alatt.

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói számára a két legfontosabb tényező a leendő munkahely kapcsán a megfelelő fizetés (juttatások, bónusz), valamint a saját magának okozott sikerélmény elérése.