Biztonságos, rugalmas, és szaktudást igénylő pozíciókban is megoldás: diákmunkaerő

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Meló-Diák válasza a speciális munkaerőhiányra.

2020 tavaszán hirtelen ezrek veszítették el a munkájukat,

amit a nyár valamennyire kompenzált, és őszre némi fellendülést is tapasztaltak a Viapan Group szakemberei. Ugyanakkor a 2021-es tavaszi lezárások ismét bizonytalanságot keltettek, és már látjuk: számos munkavállalói réteg esik ki legalább időlegesen a munkaerőpiacról. A sok kontaktussal járó, veszélyeztetett munkakörök betöltői sajnálatos módon akár hetekre táppénzre szorulnak, a kisgyermekesek pedig a megnövekedett otthoni terhek miatt nem mindig egyenletes színvonalon tudják ellátni a feladataikat.  

A mezőgazdaság, kereskedelem, logisztika terén a megnövekedett kereslet már tavaly is munkaerőhiányt okozott.

Élelmiszerüzletek, logisztikai központok hirdettek felvételt extra létszámokra, mert nem bírják a rohamot és a pandémia miatt kieső kollégák pótlását. Számos cég számol be arról, hogy rugalmas megoldásra volna szüksége az akár naponta változó létszámigény kezelésére.

Bizonytalan időben megoldás a diákmunka

A Viapan Group cégcsoport tagja, a közel 40 éves múltú Meló-Diák erre az igényre kínál megoldást. A jelen helyzetben egészségi állapotukat, terhelhetőségüket és szabadidejüket tekintve is a diákok jelentik a legjobb megoldást a munkaerőhiányra. 

Az online oktatás fokozta a diákok rugalmasságát; sokan még szabadabban tudják alakítani az időbeosztásukat.

Ez jó hír a műszakok, munkaidő beosztása szempontjából. A diákok egy része akár éjszakai műszakban is szívesen vállal munkát, különösen ha a közlekedés megoldható. A Meló-Diák ezt buszjárat megszervezésével is segíti.

Tudjuk: sajnos, a diákok sem sebezhetetlenek. De az előírások betartásával, fokozott óvatossággal még mindig a fiatalok azok, akik várhatóan a legkönnyebben vészelik át ezt az időszakot. Érdemes tehát rájuk építeni a cég stabilitási stratégiáját! 

Előző sztori

Jól tűrik a pécsiek az oltakozást!

Következő sztori

Hetek óta eltűnt fiatal holttestére bukkantak a mohácsi Duna-parton

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1