Címlap Gazdaság Érkeznek a kí...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kínai turistacsoportok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarország turizmusa minél gyorsabban elérje a 2019-es „bezzeg év” szintjét – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren ünnepélyes keretek között fogadták a pandémia óta első, hivatalos csoportos vízummal Budapestre érkezett kínai turistacsoportot, akik az Air China Csunkingból indult közvetlen repülőjáratával érkeztek.

Jakab Zsófia, az MTÜ vezérigazgató-helyettese szerint Kína közel 200 millió kiutazójával a világ egyik legnagyobb küldőpiaca. Ezért van óriási jelentősége ennek a csoportnak, hiszen az elmúlt három évben a kínai szervezett vendégforgalom nagyon hiányzott a turizmusból. A szakember rámutatott, hogy tavaly az egész évet tekintve 24 ezer egyéni kínai utazó jött hazánkba, akik 107 ezer vendégéjszakát töltöttek nálunk. A kínai nyitás bejelentése óta máris mintegy 36 ezer vendégéjszakányi foglalás érkezett erre az évre a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint.

Az MTÜ vezérigazgató-helyettese bízik abban, hogy a beutazó csoportok száma folyamatosan nőni fog a következő időszakban. Korábban jellemzően több országot is felkerestek a kínai csoportok, ezért leginkább 1-2 napot töltöttek országunkban, a most érkezett turistacsoport kizárólag hazánk csodás tájait járja be, és már 8-10 napot tölt Magyarországon. Így a kínai vendégek az egész országról kapnak átfogó képet, hiszen Budapesten túl vidékre is, többek között a Pécs-Villány turisztikai térségbe, Hévízre és a Balaton környékére is ellátogatnak.

Az új, 8-10 napos magyarországi utazási csomagokat még inkább meg akarják ismertetni a kínai partnerekkel, ezért az MTÜ április közepén kínai roadshow-t indít.

(MTI, fotó: Kína Online)