Címlap Baranya Fejlődik a té...

Fejlődik a térség: ipari parkot alakítanak ki Harkányban is

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem 460 millió forintos fejlesztés keretében alakítanak ki egy 6,2 hektáros ipari parkot Harkányban – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat.

A teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 456 millió forintos forrásából megvalósuló beruházás részeként a baranyai fürdőváros északi határában, barnamezős beruházással kezdődik meg az ipari park létesítése.

A fejlesztés során belső úthálózat, csapadék-vízelvezető rendszer épül, közvilágítás létesül, az értékesítésre szánt telkekre bevezetik a közműveket. A területen egy új irodaházat is építenek, ahol szakmai és műszaki segítségnyújtással állnak majd a betelepülő vállalkozások rendelkezésére.

A beruházástól azt várják, hogy segítségével Harkány gazdasága kevésbé függ majd az idegenforgalomtól, és ez új lehetőségeket kínál az ipari, agráripari vállalkozások számára, miközben megoldódik egy ma még leromlott állapotú terület hasznosítása.

Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint a „térségi és gazdaságpolitikai szempontból egyaránt felértékelődik az ipari parkok szerepe és jelentősége Nyugat-Baranyában”. A képviselő hozzátette, a beruházás célja a munkahelyek megőrzése és újak létrehozása, a fejlesztés révén pedig erősödhet Harkány gazdasági stabilitása.