Feszített tempóban épül az új Fogászati Klinika

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szigeti út és a Tüzér utca kereszteződésénél gőzerővel folynak a munkálatok; a mintegy kétmilliárd forintból épülő Fogászati Klinika a tervek szerint 2021 nyarának végén elkészülhet. 

Az elöregedett, Dischka Győző utcai épületből költözik majd a Fogászati és Szájsebészeti Klinika a hajdani Lakits-laktanya területére. Ez az ütemterv alapján akár már jövő nyár végén megtörténhet.

A Pécsma.hu beszámolója szerint a mintegy kétmilliárd forintból megvalósuló létesítményt 3 ezer négyzetméteren húzzák fel. A lap értesülései szerint

a földszint feletti födémet már be is betonozták, az első emelet felettit pedig július végére, augusztus elejére tervezik. Mindeközben zajlanak az alagsorban is a szakági munkák.

A teljes szerkezetnek szeptember végére – október elejére kellene elkészülnie. Az ötszintes épület 21. századi színvonalon fogja szolgálni a pécsi betegeket és a PTE fogorvosjelölt hallgatóit is.

Kiemelt kép forrása: Pécsma.hu

Hirdetés
Előző sztori

Ketten estek másik ötnek Felsőszentmártonon

Következő sztori

Ezek a legmesésebb virágos pécsi balkonok!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1