Címlap Gazdaság Hihetetlen: e...

Hihetetlen: egyre olcsóbb minden a Sparban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olcsóbbak lettek a pékáruk, a haltermékek és egyes húskészítmények is a SPAR-ban, a kedvezmény mértéke 5 és 40 százalék közötti – tudta meg az Index. Az egy hete több mint 300 termékkel indított promóció ezen a héten csaknem 70 további tétellel bővül.

Csendesen, óvatosan, de talán kijelenthető, hogy túl van a csúcson az infláció, miután a januári 25,7 százalékos fogyasztói árindexnél 30 bázisponttal kedvezőbb, 25,4 százalékos adatot közölt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Persze az utolsó téli hónapban regisztrált 43,3 százalékos élelmiszer-drágulás még most is riasztó, de 70 bázisponttal már itt is „beljebb” vagyunk, kereken 44 százalékról lassított ugyanis a drágulás üteme.

Most még ugyanakkor sok vásárló tapasztalja azt, hogy a korábbi 5-6 ezer forintos napi élelmiszer-beszerzés nem ritkán átlépi a 10 ezres lélektani határt, a 15-20 ezer forintos nagybevásárlás pedig 30 ezernél is többe kerülhet. Nem túlzás,

szinte közellenségekké váltak az áruházláncok.

Az elmúlt hetekben sorra üzennek hadat az áraknak a diszkontláncok, illetve a hiper- és szupermarketek szegmensében működő élelmiszer-kiskereskedelmi vállalatok is. Ahogyan arról az Index elsőként beszámolt, a maga árbombáját egy héttel ezelőtt robbantotta be a szektor legnagyobb munkáltatója, a 14,5 ezer főt foglalkoztató SPAR.

A VÁLLALAT ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY VÁSÁRLÓI KISEBB VAGY NAGYOBB BEVÁSÁRLÁSAIKAT A LEGKEDVEZŐBB ÁRON TUDJÁK MEGTERVEZNI, AZ ÁRZUHANÁS PROMÓCIÓ KERETEIN BELÜL HETENTE ÚJABB ÉS ÚJABB TERMÉKEK ÁRÁT CSÖKKENTI.

Minden hétfőn új termékekkel bővül a lista, az online szórólapon pedig szerepel a termékek új fogyasztói ára és az árcsökkenés mértéke is. Most a lap megszerezte a bővített jegyzéket. Március 20-a hétfőtől a promócióban részt vevő:

  • pékáruk (kenyerek, zsemlék, kiflik, bagettek, paillasse-ok) ára 7–40 százalékkal,
  • haltermékek ára 18 és 30 százalék közti mértékben csökken,
  • míg egyes húskészítmények (virsli, baconszalonna) 5 százalékkal kerülnek kevesebbe. 

A vásárlókat a hetente csökkenő árak mellett az egyéb kedvezmények, akciók, hűség- és kuponajánlatok is segítik abban, hogy minél kevesebbet költsenek, miközben továbbra is minőségi és nagyrészt hazai forrásból származó termékek széles kínálatából válogathatnak.