Címlap Gazdaság Hihetetlen ös...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legnagyobb magyar tőzsdei cégek nyilvánosságra hozták a vezérigazgatói fizetéseket, az éves rendes közgyűlésre benyújtott dokumentumokban szereplő összegeket.

A vg.hu szemléje szerint a Molt irányító Hernádi Zsolt éves bére majdnem 30 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest, így is 284,7 milliót keresett. Ennek több mint felét, 156 milliót alapbérként vehetett fel a társaság első számú vezetője, amit 800 ezer forintos béren kívüli juttatás egészített ki. A VG azt is hozzáteszi, hogy 14,7 milliót igazgatósági tagként kapott, amihez egy közel 20 milliós készpénzjuttatás, és 39 milliós részvénycsomag társult. A teljesítményével még egy 54 milliós részvénycsomagra jogosult lett.

A Richter gyógyszeripari vállalat vezetője, Orbán Gábor 262,7 millió forinttal gazdagodott 2022-ben.

A Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor 434 millió forintot keresett tavaly, noha a cég tőzsdei mérete és regionális szerepe elmarad a Moltól és a Richtertől.

A negyedik magyar vállalat, az OTP kilóg a sorból, mert a bankokra más közzétételi kötelezettség vonatkozik, így nem is közölték a vezetői fizetéseket. Csányi Sándor OTP-vezér a Mol igazgatóságának külsős tagjaként 76,7 millió forintot kapott tavaly.

(via Telex)