Címlap Baranya Igazi HR-közp...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya megyei és régiós gazdasági fellendülés támogatása érdekében délnyugat-magyarországi regionális központtá alakítja Pécsen működő leányvállalata irodáját a Prohuman, Magyarország piacvezető és Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő HR-szolgáltatója.

A vállalat nemrég stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, most pedig a térség gazdasági fellendülésére és az ezzel együtt megugró HR-igényekre reagálva régiós központtá fejleszti pécsi irodáját. Az ünnepélyes megnyitón a vállalat igazgatóságának elnöke mellett részt vett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is.

A cég pécsi leányvállalata, a HR-Rent közel 20 éve segíti munkaerőpiaci szolgáltatásokkal a Baranya megyei vállalatokat, 2016 óta a Prohuman leányvállalataként, Feleki Attila vezetésével. A cég pécsi irodája júniustól már régiós központként működik tovább, amelynek ünnepélyes megnyitóján Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. alapító-tulajdonosa és a társaság igazgatóságának elnöke mellett jelen volt és beszédet mondott Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, és Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is.

Baranya vármegye gazdasági fellendülését támogató HR-szolgáltatások

A Prohuman elkötelezett, hogy támogassa a régióban működő vállalkozások munkáját és a HR-igények biztosításával hozzájáruljon a régió gazdasági fellendüléséhez is. Ennek érdekében a cégcsoport együttműködik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve 2023 nyarán stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel is. Idén a Prohuman Diákmunka ágazat is partnerségre lépett az egyetemmel, hogy még közvetlenebb módon vonhassák be a dolgozni vágyó hallgatókat a régiós munkaerőpiacra.

„Pécs mindig is egy önmagán és a vármegyén, régión is túlmutató jelentőségű gazdasági és szellemi központ volt, és bár az elmúlt két évtizedben sokszor talán halványulni látszott ez a vonzerő az ország más régióihoz képest, most újra a fellendülés évei érkezhetnek el– mondta el Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. igazgatósági elnöke az új központ megnyitása alkalmával. – Tavaly nyáron a kormány 600 hektáros ipari területet jelölt ki Nyugat-Baranyában, hogy befektetők érkezzenek a térségbe, a Prohuman pedig a kormány stratégiai partnereként is mindent el fog követni azért, hogy segíteni tudja az ide érkező vállalatokat a munkaerő-igények kielégítésében.”