Címlap Gazdaság Kemény: napi ...

Kemény: napi 15-20 milliárdba kerül a járvány!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az irodáját rendszeresen átnézeti poloskák után Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, aki az Azonnalinak adott interjúban arról is beszélt, hogy napi tizenöt-húszmilliárd forintba kerül az a központi költségvetésben, hogy válság van.

Parragh László nem akar első- és másodrendű állampolgárokat

Az interjúból kiderült, hogy MKIK is javasolta a kormánynak az oltási igazolás bevezetését. Az oltásokról összességében pedig azt mondta Parragh László:

Ha öt-hatmillió embernek már megvan ez az igazolás, ne őket küldjük karanténba, hanem őket hagyjuk normálisan élni. És ha valaki nem szeretné beoltatni magát, őt küldjük karanténba, ne a védettséggel rendelkező többséget.

Hozzátette ugyanakkor, hogy nem akar első- és másodrendű állampolgárokat.

Sokba fáj a járvány

A kamarai elnök arról is beszélt, hogy a boltok négyzetméter alapú leosztását, a nyitvatartás meghosszabbítását és a kijárási tilalom kezdetének eltolását, valamint az újraindítás következő lépésének tekinthető terasznyitást ők javasolták.

Parragh szerint

nehéz ezt kiszámolni, és erről nem nagyon mer senki beszélni, de napi tizenöt-húszmilliárd forintba kerül az a központi költségvetésben, hogy válság van.

(Fotó: Getty Images)