Címlap Baranya Kétmilliárdbó...

Kétmilliárdból segítenek munkát találni Pécsen és Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 2 milliárd forintot kapott Baranya megye a foglalkoztatási helyzet javítására a Paktum projekt révén megvalósuló együttműködés keretében.

Az új Paktum projekt a Baranya Megyei Kormányhivatallal együttműködve valósul meg. A projekt közvetlen célcsoportjai a megyében foglalkoztatási szempontból legsérülékenyebb csoportok, így az 50 év feletti munkanélküliek, a gyesről, gyedről visszatérni szándékozó kismamák, és a jelenleg inaktív álláskeresők.

Baranya megye 2021. november 30-án zárta nagy sikerrel azt a mintegy 2,7 milliárd forintból megvalósult Paktum projektjét, amelynek keretében több mint ezer munkanélküli személy munkába helyezése és konkrét foglalkoztatása kapott támogatást, jelentősen javítva ezzel a megye foglalkoztatási helyzetét, kiemelt tekintettel a koronavírus-járvány okozta foglalkoztatási nehézségekre is.

A megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködések támogatása céllal kiírt pályázat illeszkedik Baranya megye fejlesztési stratégiájában megfogalmazott gazdasági – foglalkoztatási célhoz, valamint lehetőséget biztosít a 2021 novemberében lezárult Paktum projekt által indított kedvező folyamatok továbbviteléhez.

Baranya megye egész térsége jelentős fejlettségbeli különbségeket hordoz, amely különbségek alapvetően az eltérő térszerkezeti, demográfiai tradicionális gazdasági adottságokban gyökereznek.

A projekt keretében közös munkára és megvalósításra hívják a megye legfontosabb szakmai és gazdasági képviseleteit, a járási székhely önkormányzatokat, a Pécsi Tudományegyetemet, a Dél-dunántúli Fejlesztési Zónát, a foglalkoztatási célokban érintett civil szervezeteket.