Címlap Gazdaság Kiárulja a pé...

Kiárulja a pécsi közvagyont az önkormányzat – tiltakozik az ellenzék

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Pécsi Fidesz: turbó fokozatba kapcsolt a pécsi közvagyon kiárusítása” címmel kapott szerkesztőségünk közleményt. Az ellenzék ebben azt írja,

„Péterffy Attila baloldali városvezetése eddig 600 millió forint értékben adott el önkormányzati tulajdonú ingatlanokat. Szerdai sajtóhírek alapján a családi ezüst kiárusítása magasabb fokozatba kapcsolt, ami elfogadhatatlan!”

„Péterffyék eddig egyebek mellett ‘forgalomképessé tették’ a sok pécsi kisgyermekes család által szeretett Bajcsy-Zsilinszky úti Csipkefa gyermekkönyvtár székhelyét és a Szivárvány Gyermekház épületét is. Ráadásul a Munkácsy utcában, a terrárium egykori ikonikus épületének kezdő licitjét – az amúgy is arcpirítóan alacsony – 90 millióról 80 millió forintra szállították le – közölték.

Hozzátették: „legújabb fejleményként a gyurcsányi trükkökkel operáló városvezetés többek között egy 180 négyzetméteres, akár több lakás kialakítására alkalmas belvárosi ingatlant is árverésre bocsájt. Mindössze nettó 80 millió forintos kikiáltási áron. Ezen kívül a baloldali városvezetés vagyonkezelő cége 47 másik nagy értékű pécsi ingatlanra hirdetett licitet”.

A pécsi jobboldal szerint mindez azt jelenti, hogy

„a jelenlegi városvezetés láthatóan az utolsó filléreket is megpróbálja kisajtolni a városból, mielőtt június 9-én a pécsiek véleményt mondanak eddigi ámokfutásukról, köztük a ‘vagyongazdálkodásnak’ csúfolt értékherdálásról.”

A pécsi Fidesz-frakció legutóbb arra szólította fel a baloldali városvezetést, Péterffy Attilával az élen függessze fel a pécsi közvagyon fosztogatását, legalább a választásokig. „A városi közvagyon kiárulásának csúcsra járatása megmutatja, hogy valójában mennyire semmibe veszik a pécsiek érdekeit!” – tették hozzá végezetül.