Címlap Baranya Néhány barany...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A NAV baranyai munkatársai a halloweenhez, a mindenszentek és a halottak napja ünnepéhez kapcsolódóan Pécsen, Mohácson, Sásdon, Szigetváron, Harkányban, Komlón és Szentlőrincen 122 ellenőrzést végeztek a – főként közterületen – gyertyákat, mécseseket, virágokat, kegytárgyakat és egyéb kiegészítőket árusítóknál.

Az ellenőrök a próbavásárlások során négy alkalommal egyáltalán nem kaptak a nyugtát a vásárláskor, egy esetben a nyugtát nem a tényleges ellenértékről állították ki, valamint az egyik árus helytelenül alkalmazta az áfamértéket. A foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálatakor két dolgozónál derült ki, hogy a munkáltatójuk nem jelentette be az alkalmazásukat.

A szabályszegők között többen is visszaesők voltak: egy virágárus korábban be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatott, most pedig a nyugtaadást mulasztotta el. Egy másik árus pedig rövid időn belül másodszor sem adott nyugtát a vásárlásról.

Összesen nyolc esetben állapítottak meg szabálytalanságot a revizorok. A mulasztók több százezer forintos bírságra számíthatnak.