Ellák

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem érinti Pécset a különleges gazdasági övezetek létrehozása

A csütörtöki Kormányinfón is szóba került Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, éjjeli, különleges gazdasági övezetekről szóló javaslata, ami nagy hajcihőt generált ellenzéki oldalon. Pécset azonban - sajnos - nem érinti. Nem "vesz el" se ipart, se iparűzési adóbevételt a kormány a városoktól, a jogszabály-módosítás csak a jövőbeli beruházásokat érinti vidéken: több ember és település részesedhet a "haszonból".

Hirdetés

A szabályozással az a cél, hogy előmozdítsák Magyarország kiemelt gazdasági jelentőséggel bíró térségeinek gazdasági fejlődését, a meglévő munkahelyek megőrzését és új munkahelyek létesítését. Ezért olyan elkülönített területeket hozna létre a kormány, amelyek kedvező körülményeket teremtenek a gazdasági tevékenységhez – tartalmazza a javaslat, amely szerint az ilyen tevékenységből származó gazdasági eredmények az eddigiekhez képest nagyobb körben teszik majd lehetővé a térségben élő lakosság életminőségének javítását.

A különleges gazdasági övezetté alakított gödi Samsung-gyár ügyében, illetve a gazdasági övezetekről szóló törvénymódosítással kapcsolatban csütörtökön Gulyás arról beszélt, hogy ezzel a lépéssel is egy régi igazságtalanságot orvosolnak.

Kifejtette, hogy

a jogszabály-módosítás csak a bővülő, ezt követő beruházásokat érinti. Azokra a kisebb településekre vonatkozik, ahol az 5 milliárd forintnál magasabb beruházások valósulnak meg, a befolyó adóbevételeket a megyében több település között lehet szétosztani.

A megyei jogú városoknál és a fővárosnál azonban nem indokolt az elosztás, ezeket nem is érinti a javaslat. Sajnos – tette hozzá még tegnap a pécsi ellenzék vezetője.

Kapcsolódó hírünk a témában:

Hirdetés

Előző sztori

Tavaly is nagyot mentek a magyar dalok

Következő sztori

"Tűélesen látta" áprilisban a problémát, most mégis inkább kérdőívezik Péterffy Attila

Legutóbbiak innen: Gazdaság