Címlap Baranya Őstermelőknek...

Őstermelőknek hirdetnek pályázatot az új pécsi vásárcsarnok árusítóhelyeire

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyi termelők minőségi áruinak helyzetbe hozása, a termékpaletta színesítése és ezáltal új vásárlók becsábítása a célja annak az őstermelői pályázatnak, amit hétfőn hirdetett meg a pécsi önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVh). Az új Vásárcsarnok árusítóhelyeire 3+3 éves, határozott időtartamra pályázhatnak a Pécs 50 kilométeres körzetében tevékenykedő őstermelők – közölte az önkormányzat.

Az őstermelői körre jellemző sajátosságokat vették figyelembe a pályázat kiírásakor, így például azt, hogy kis mennyiségben, jellemzően szezonális termékeket állítanak elő, hogy értékesítő személyzet nélkül, önmaguk árulják portékáikat és hogy sokszor raktár-, illetve hűtőkapacitásra is szükségük van.

Az összesen 13 darab, egyenként 2×0,8 méteres asztalra a Pécs 50 kilométeres körzetében termelő őstermelők pályázhatnak, akiknek nincs tartozásuk sem az adóhatóság, sem a PVh felé. A csarnokban lévő asztalokat 3+3 éves, határozott idejű időtartamra lehet bérbe venni, a szerződést a bérlő évente egy alkalommal felmondhatja. Az asztalok egyszeri igénybevételi díja nettó 50 ezer forint, a bérleti díjuk pedig havi nettó 30 ezer forint lesz. A havi rezsiköltség nettó 3540 forint.

A pályázat elbírálásánál egyebek közt előnyt élveznek azok, akik biotermelésből származó terméket árulnak, akik fenntartható gazdálkodást folytatnak, jelenleg a csarnokban nem elérhető őstermelői árucikket kínálnak, vagy egész évben vállalják az árusítást.

A pályázati dokumentáció a www.pvh.hu weboldalon, az Új vásárcsarnok menüpont alatt érhető el. A pályázatokat 2022. január 7-én éjfélig lehet benyújtani. A bírálatot követően január végig dől el, hogy a pályázók közül kik árusíthatnak majd az új vásárcsarnokban.

Azoknak sem kell távol maradniuk, akik számára a 13 csarnokbéli asztalon nem jut hely. Az új vásárcsarnok külső asztalain a szabad helyek függvényében lesz lehetőség árusításra.