Címlap Gazdaság Özönlenek Péc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptemberben közel 12 ezer tranzakció volt a hazai ingatlanpiacon, ennek jelentős részét az agglomerációba kiköltözők adták. A kiköltözési hullám nem csak Budapestre jellemző, hanem szinte kivétel nélkül az ország többi nagyvárosára is. A Duna House (DH) 7 megyeszékhelyet – Győr, Szombathely, Székesfehérvár, Pécs, Szeged, Kecskemét, Debrecen – és azok agglomerációját vizsgálta meg az árváltozás és a vevői motiváció szempontjából – szemlézte le a HVG.

Pécsen és az agglomerációjában az elmúlt 2 évben több mint 30 százalékos növekedést mértek.

A baranyai megyeszékhelyen a családi ház olyannyira megdrágult, hogy csak nagyon szűk réteg tudja megfizetni. Egy jó környéken lévő, normál állapotú és méretű házat 60–70 millió forinttól lehet megvásárolni, az agglomerációban viszont ugyanez a típus már 30 millió forinttól elérhető.

A vevők, akik az agglomerációban gondolkodnak, akár 20–25 km-es vonzáskörzetben is hajlandóak lennének kimenni. Kozármisleny, Keszü, Hosszúhetény, Pellérd, Bogád a legnépszerűbb települések, ahol a drágább, újszerű házakat is igen felkapottak, de ennél messzebb, Komló, Mánfa, Mecseknádasd környékén még olcsóbb lehetőségeket is találnak az emberek.

(Kép: Facebook/Kozármisleny Hangja)