Címlap Hírek 84 millió for...

84 millió forint a cél! Járást segítő robotra gyűjtenek a pécsi Borsóházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindennapi gyűjtésbe kezdtek Pécsett a mozgásukban korlátozott gyermekek megsegítése érdekében! Olyan gépre gyűjtenek, ami egyedülálló módon segít a járástanulásban. Ha elérik a 84 millió forintot, akkor az országban elsőként tudják alkalmazni ezt a típusú eszközt a pécsi Borsóházban.

Az elképzelhetetlen megvalósulni látszik! írták a pécsi Borsóház közösségi oldalán. Már 47 millió forintot összegyűjtöttek arra a gépre, ami speciális kezelést nyújt a neurológiai és mozgásszervi betegségben szenvedő gyermekek és felnőttek számára.

Fél óra alatt 1500 lépést képes megtenni ezzel az eszközzel a páciens– mondta Spohn Kinga. A Borsóház vezetője hozzátette: különböző neurológia problémával fordulnak hozzájuk segítségért. A pécsi Borsóházban többek közt születési sérült, CP-s, SMA-val, különböző genetikai betegségekkel küzdő, traumás sérülések után, illetve műtét utáni rehabilitáción részt vevő gyermekeket és stroke-on átesett, időseket is ellátnak.

A gyermekek miatt jött létre a Borsóház

– Az elsődleges cél az volt, amikor megnyitottuk központunkat 9 éve Pécsett, hogy a gyermekeket ellássuk, mert nem volt megfelelő mennyiségű és minőségi rehabilitáció gyermekünknek és a hasonló problémával élő családoknak. Sok esetben Budapestre, de olykor külföldre kellett utaznunk, hogy megkapja kislányom a megfelelő kezelést – mondta Spohn Kinga.

A Borsóház Alapítványt cégek és magánemberek is tudják támogatni

– Most egy olyan robottechnikai gépre gyűjtünk, ami egyedülálló módon segíti a járni tanuló gyermekeket és felnőtteket. Mi is külföldön tudtuk csak kipróbálni ezt a hasznos eszközt. Ha sikerül megvásárolnunk, akkor az országban elsőként Pécsett tudják használni a rászorulók ezt a fajta gépet – hangsúlyozta Spohn Kinga, aki hozzátette cégek közvetlen utalással, magánszemélyek is közvetlen utalással (adományként, támogatásként) vagy az adjukössze.hu oldalon tudják támogatni a Borsóház- Pécs Alapítványt. Légy Te is a Borsóház Hőse, Adományozz a Jövőért!

Erre a gépre gyűjtenek. A gyermekeknél is alkalmazható 80 cm testmagasság felett