Címlap Hírek A baranyai Ká...

A baranyai Kárászon még a csapból is a pálinka fog folyni szombaton

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyarok szíverősítőjének tíz éve rendeztek először fesztivált Kárászon. Most szombaton kihirdetik azt is, hogy melyik kisüsti lett a legjobb! Érdemes nem autóval érkezni erre a programra!

Augusztus 7-én rendezik a X. Pálinkafesztivált Kárászon.

2010-ben egy baráti társaság vad ötlete volt, de bejött

– Egy baráti társaság keresett meg, hogy rendezzünk pálinkaversenyt, amit egy kicsit szkeptikusan fogadtam. Végül sikeres volt a rendezvény és fesztivállá nőtte ki magát – mondta Lép Péter. Kárász polgármestere hozzátette: most már délutántól hajnalig tartó programokkal várják a nedű szerelmeseit.

A pálinka reneszánszát éljük

– Ezt megragadva indultunk el mi is ezen az úton. Két évvel ezelőtt több mint 340 mintát adtak le, amit idén is megugrottunk – mondta Lép Péter.

Zöldség- és gyümölcspárlat versengett

– A beérkezetteket elbírálták már nyár elején, de kihirdetni most fogjuk a megye legjobbjait – mondta Lép Péter.

Íme a program:

Augusztus 7-én a Kárászi Pálinkafesztivál és Párlat-Tárlat a 101.7 Best FM élő kívánságműsorával veszi kezdetét 12:30-tól, majd 14:30-tól a Pannon Filharmonikusok együttese lép színpadra. Az egyórás műsort követően egy helyi egyesület vidám műsora alapozza a hangulatot, amit az eredményhirdetés követ 16 órától. Este pedig érkezik a PTE Brass Band 19 órától, majd vacsora és tánc kifulladásig.