Címlap Arc A luxus helye...

A luxus helyett Pécset választotta Ritesh, a mauritiusi szakács! Most a Búza téren kóstolhatjuk ételeit

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mauritiusi Ritesh Teeluck hazájában ügyvédnek készült, volt modell, testépítőként megnyerte Mr. Mauritius versenyt. Végül Pécsett választotta és most egy menő autóból árul még menőbb ételeket a Búza téren. 

Ritesh szerint az Indiai-óceánon található szigetvilágnál Magyarország sokkal érdekesebb

Az ismert séf tíz éve véletlenül került Pécsre, amikor egy tengerjáró hajón megismerte későbbi feleségét. Rögtön beleszeretett a városba is. Magyarországról semmit sem tudott,

meglepetésként érte az itteni sokszínű gasztronómia.

 – Mauritius nagyon drága ország, mindenkinek a tenger és a luxusnyaralás jut eszébe, de szerintem Magyarországon sokkal izgalmasabb minden, így a gasztronómia is. Mauritius azért bármilyen szép is, mégiscsak egy kis sziget – mondta a Pécs Aktuálnak Ritesh, aki több barátját és ismerősét invitálta már, hogy költözzenek ide, mert itt minden megvan a gondtalan élethez.

Családi nyomás miatt először ügyvédnek készült, de gyorsan felhagyott a tervével. Az érettségi után a szakács iskolát választotta, közben dolgozott modellként, foglalkozott testépítéssel, így nyerte meg 17 évesen Mr. Mauritus versenyt.

Ritesh az elmúlt években távol volt Pécstől, de szíve visszahúzta. Több étterem konyháját vezette az országban, de úgy érezte vissza kell jönnie.

Ritesh az Étkező séfjeként 2014-ben

– Van egy nagy tervem, azért jöttem ide vissza. Egyszerűen hiányoztak a régi vendégeim, nekik és városnak is szeretnék valami újat és nagyon finom ételeket mutatni, amelyekhez nem kell leülni egy étterembe. Tavaly hazamentem látogatóba, akkor jutott eszembe, hogy a street food az, amit szeretnék csinálni – mondta a Pécs Aktuálnak Ritesh.

„Mivel nálunk nagyon erős a francia konyha hatása, ezért az éttermekben is ezek dominálnak. Az otthonokban származástól függően jelen van az indiai, afrikai, vagy kínai konyha is. Mauritiust a kreol konyha jellemezi, amely keveréke az afrikai, francia, kínai és indiai konyhának. Igazából egy ízkavalkád, amit megbolondít a chilipaprika, a szerecsendió és a fahéj íze – tette hozzá a séf.

Ezeket az ízeket hozza el mostantól francia bagettekben a pécsieknek Ritesh a Búza tér egyik szegletébe.