Címlap Hírek Agydaganattal...

Agydaganattal küzdő focistának segítenek Kozármislenyben, élén a 14 éves Stefán Hunorral

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Agydaganatot diagnosztizáltak U14-es bajnokunknál – írta honlapján a Mol Fehérvár FC, ami után egy pécsi, 14 éves fiú azonnal gyűjtésbe kezdett. Hozzá csatlakoztak kozármislenyi és pogányi focisták is.

Mátét a kemoterápia után Ausztriában vitték további kezelésre (Fotó: Mol Fehérvár FC)

2018 emlékezetes év volt a Vidi utánpótlásában, hiszen országos bajnoki címet ünnepelt U14-es csapat. Annak a gárdának volt meghatározó tagja Horváth Máté Bendegúz, aki egészen 2020 nyaráig focizott piros-kékben.

Máténál sajnos május 21-én agyadaganatot diagnosztizáltak, és bár a kemoterápián túl van, a további kezelésekhez Ausztriába kell utazniuk, a költségek fedezéséhez pénteken a család a sportbarátok segítségét is kérte – írták a cikkben.

„Hiszem, hogy a sport még összehozza az embereket”

– mondta Stefán Attiláné Györgyi a Pécs Aktuálnak. A pécsi család azután kezdett gyűjtésbe, hogy legkisebb fiúk, Hunor elolvasta a székesfehérvári focistáról szóló híreket.

– Odafordult hozzám és azt kérte, hogy a szülinapjára szánt ajándéka árát és a büfépénzét utaljuk el a betegséggel küzdő focistának – mesélte Hunor édesanyja.

A 14 éves Hunor nem is ismeri a másik focistát, de nagyon akar segíteni

Hunor és a kis társai összefogtak, hogy segítsenek Máténak

– Sajnos, családunk is érintett. Hunor egyik közeli hozzátartozóját tüdő- és agydaganattal is kezelik, kemoterápiára járunk. Ezért gondolom, hogy Hunor sokkal fogékonyabb a betegségben érintett sorstársakra – mondta az édesanyja.

Összefogtak Kozármislenyben

Hunor kezdeményezésére a csapattársak is összefogtak Kozármislenyben, sőt a mislenyiekkel jó viszont ápoló pogányiak is beszálltak a gyűjtésbe.

– Hétvégén jótékonysági focizást is tartottunk, ahová 30-35 gyermek érkezett. Az itt összegyűlt adományokat szeretnénk majd kipótolni még, és átadni a családnak. Jövő héten NB II-es csapatunk itthon játszik és ott még szervezünk egy gyűjtést – mondta az édesanya.

Máté családja korábban ezt a levelet küldte a Mol Fehérvár FC-nek:

“Mindenki életében vannak nehéz pillanatok, de azt gondolom, hogy aki szülő, és főként édesanya az minden nagyon kemény helyzetben ott van a gyermeke mellett, kitart, segít neki, még akkor is, amikor úgy érzi nem megy! De bennünk ANYÁKBAN van egy különleges varázserő, ami ilyenkor előkerül belőlünk, és nem adjuk fel!

Ennek tudatában jutottam el oda,  hogy szeretném a segítségeteket kérni, segítsünk Máténak, és az Ő drága családjának! A betegségét, aki szereti, és ismeri Őket, az tudja, de aki mégsem, annak pár mondatban leírom, és ha úgy érzi tud, akkor hozzájárulhat ehhez a kezdeményezéshez!

Máténál agydaganatot diagnosztizáltak május 26-án. Minden percére emlékszem, ezt azért osztom meg veletek, mert előtte 5 nappal még, május 21- én, a fiaink egymás ellen fociztak, amikor Szilviék eljöttek hozzánk, és utána együtt néztük végig a Győr-Honvéd meccset.

Igen, ez derült égből villámcsapás volt!

Egyelőre a kemoterápián túl vannak, és most jönnek a további kezelések, ami külföldön, Ausztriában tud megvalósulni! Van előttük egy rögös, nehéz út, de Máté igazi sportember, erős, és a  példaértékű hozzáállása le fogja győzni ezt a betegséget!

Tudom, és hiszek benne, hogy újra a lelátón nézhetjük a focipályán!!

Kérek ezért mindenkit hogy a lenti számlaszámra (ami a családé), küldje el gyógyulásra szánt összeget!!

OTP BANK: 11773487-01939435

Kedvezményezett: Horváth Krisztián

Közlemény: Horváth Máté Bendegúz

Köszönöm mindenkinek, a család  nevében is!
„ADNI JÓ” tiszta szívből!
Morvainé Pintér Ági “

(Kiemelt fotónk forrása: Mol Fehérvár FC)