Címlap Hírek AJÁNDÉK! Az é...

AJÁNDÉK! Az éj leple alatt a Dzsámira vetítették az összes gyerek rajzát, itt visszanézhető!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár nyilvánosan „csak” 120 gyermek rajzát vetítették ki a Dzsámira, most minden beküldött képet visszanézhetünk. Nem is akárhogy! Az összes képet lefotózták és csokorba szedték – értesült a Pécs Aktuál.

Az éj leple alatt, két napig fotózták a gyerekek rajzait

– Meg akartuk ajándékozni azokat a gyerekeket, akik bár rajzoltak, de munkájuk nem került be a versenyprogramba – mondta Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. operatív igazgatója. A beérkezettek közül 120 gyermek rajza volt látható nyilvánosan, most viszont úgy döntöttek, hogy az összeset kivetítik.

A GYERMEKEK RAJZA EZEN A LINKEN érhető el, korcsoportonként!

2700 rajzzal festették meg a Dzsámi homlokzatát

– Két éjszakán keresztül fotózták partnereink a beérkezett rajzokat csak azért, hogy a gyerekek arcára mosolyt csaljunk – tette hozzá Bánkuti Péter, aki azt is elmondta, hogy minden eddiginél több rajz érkezett be. Még határon túlról is küldtek színes képet a lelkes kicsik. Most pedig azok a gyerekek és szülők is büszkék lehetnek, akiket első körben nem válogatott be a zsűri. Mert végül AZ ÖSSZES RAJZOT KIVETÍTETTÉK!

Nem szerettük volna, hogy a rajzpályázat csak a versenyről szóljon, ezért sokat gondolkoztunk a szakmai partnereinkkel azon, hogy hogyan tudnánk mind a 2700 pályázónak örömet okozni

tette hozzá Bánkuti Péter.

– Mivel az összes rajz nyilvános kivetítésére nem volt mód, ezért több éjszakán keresztül, fáradhatatlanul fotóztuk be a rajzokat, hogy legalább ilyen módon megajándékozzuk a kis művészeket a lelkes munkájukért cserébe – mondta az operatív igazgató.

Idén újdonság volt, hogy a pályázat korhatárát kiterjesztették, így négy korosztály nevezhetett: óvodások, alsó tagozatos tanulók, felsős diákok és középiskolások.