Címlap Hírek Ne így! Az in...

Ne így! Az ingyenes parkolással több lett a paraszt parkoló is

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány kedd éjféltől a rendkívüli jogrend bevezetésével együtt ingyenessé tette a közterületi parkolást. A rendelkezés Pécsett elsősorban a belvárosban érezteti a hatását, jelentősen nőtt a járműforgalom és a parkolóhelyek iránti igény – tudatta a pécsi önkormányzat.

A pécsi tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan félreértik ezt a rendelkezést. A KRESZ előírásai ugyanis továbbra is érvényben vannak, ideértve a megállási, várakozási tilalmat és az útkereszteződések, útkanyarulatok metszéspontjától tartandó 5 méteres távolságot is.

A Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai csak

pénteken délelőtt közel 40 szabálytalansággal találkoztak,

29 esetben voltak kénytelenek bírságot kiszabni.

A Centrum-parkolóban folyamatos jelenlétet biztosított a felügyelet annak érdekében,

hogy a szabályosan közlekedő autósok haladni tudjanak, mert az útkanyarulatokban szabálytalanul álló autók jelentősen megnehezítették a közlekedést. Előfordult, hogy nem csak a közlekedési szabályokat megsértve, de a környezetet is károsítva, zöldfelületen állítottak le autókat a belvárosban.

A Pécsi Közterület-felügyelet munkatársai, ahogyan eddig, a rendkívüli jogrend időszakában is eljárnak a szabálytalanul parkolókkal szemben. Azt kérik mindenkitől, hogy tartsák be a szabályokat és vigyázzanak a környezetükre is.