Címlap Hírek Az operaéneke...

Az operaénekes Vermes Timea szabadidejében ingatlanozni kezdett, de a Pécsi Nemzeti Színház marad az „otthona”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár szíve még mindig a színpadért és a gyönyörű ruhákért dobog, egy harmadik láb is szükségessé vált. A pécsi színész, operaénekes és ruhatervező Vermes Timea négy hónapja kezdett szabadidejében ingatlanozni azért, hogy más területen is alkotni tudjon. A Pécs Aktuálnak elárulta: közel 50 évesen is lehet több dolgot egyszerre csinálni főleg akkor, ha szívvel-lélekkel veti bele magát az ember.

“Két részről is megállt a szakmám”

Bár az online próbák továbbra is zajlanak, Vermes Timea hónapok óta nem állhatott közönség előtt színpadon, emellett ruhastúdiójában is szünetel az élet, hiszen a kialakult helyzet miatt nincs hova exkluzív ruhát felvenni, és esküvők sem igen voltak. A bajt csak tetézte, hogy a mindig fitt és vidám operaénekest ledöntötte a lábáról a koronavírus és 13 napig feküdnie kellett.

Átértékeltem az életemet. A továbblépésre koncentráltam és arra, hogy valami olyanba is kezdjek, ami még nem állt meg.

– mondta Vermes Timea a Pécs Aktuálnak.

– A színházi próbák mellett szakítok rá időt, hogy az ingatlanokkal foglalkozzam és azt is igyekszem szívvel-lélekkel csinálni – mondta el Timi.

Timi elárulta, mindig is a színház lesz számára az első

– Nem tudom mi lesz a jövőben, de ha most kiépül a vevőköröm, akkor nagyon nagy szeretettel csinálnám a színház mellett is az ingatlanozást – mondta Vermes Timea, akit egyébként az országban is elismert ingatlanszakértő, Kovács Andrea Mazsi mentorál.

Túl őszinte vagyok, ha megkérdez a vevő

– Egyelőre még „kezdő” vagyok ingatlanosként, de igyekszem szívből tenni, amit csinálok, ráadásul nagyszerű mentorom és segítőim vannak. Talán olykor túl őszinte is vagyok, mert én nem a lakást, hanem az otthont keresem a vevőknek, igyekszem érezni a rezgéseiket.

– mondta Topsy.

Ipari alpinistáknak is szerzett már albérletet

Az egyik legnagyobb sikerélménye talán az volt Vermes Timeának, amikor ipari alpinistáknak kellett kiadó lakást keresnie, és – bár a kollégái tanító szándékkal lepasszolták neki a nem túl hálás feladatot – ő egy héten belül megoldotta és megköttetett a szerződés.

Topsy nem ijed meg a kihívásoktól

Vermes Timea rendkívül sokoldalú

Vermes Timea ének-zene–karvezetés szakon kezdett, majd a Zeneművészeti Főiskolán diplomázott, ezután elvégezte a PTE MK kiegészítő egyetemi képzését. Felvételt nyert a Magyar Állami Operaház énekstúdiójába, majd Pécsett debütált a PNSZ színpadán. Májusban pedig reményei szerint kézhez veheti szabó végezettségét igazoló dokumentumát is, hiszen legújabb, ingatlanos munkája mellett kijárta Pécsett az 500-as szakmunkásképző női szabó esti képzését. Na ezt csinálja utána valaki!

Topsynak szívből kívánunk sok sikert és kitartást mindhárom területen!