Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt kapott szerkesztőségünk. Ebben azt írja a városi cég, hogy vasárnap este óta megállás nélkül zajlik a síkosságmentesítés Pécsett. Ennek ellenére a buszok késhetnek a városban.

Pécsett hétfő éjszaka kezdett a havazni, a BIOKOM NKft. azt írta: azonnal meg is kezdték a mentesítési feladatokat. A Tüke Busz Zrt. járatainál a téli útviszonyok miatt késések lehetnek, ezért a társaságnál azt kérik, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális helyzetről a cég weboldalán.

9 munkagéppel folyamatosan dolgoznak a hó eltakarításán

A hó- és síkosságmentesítés során elsőbbséget élveznek a főbb közlekedési és a közösségi közlekedés által használt útvonalak.

Hétfő délelőttig két körben járták végig a város útjait a hókotrók, de a folyamatos havazás miatt a mentesített utak a takarítás után ismét vizesek, latyakosak, helyenként havasak lehetnek – írták.

Hozzátették: a társaság addig folytatja a gépi síkosságmentesítést, ameddig az szükséges.

A BIOKOM NKft. továbbra is hangsúlyozza, hogy csúszós útviszonyok mellett mindenki csak téli gumival induljon útnak, és fokozott óvatossággal közlekedjen. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről.

150-en kézzel végzik a síkosságmentesítést

A járdák, gyalogátkelőhelyek, buszmegállók sózásával kezdtek, így a csapadék nem tudott ráfagyni a burkolatra.

A társaság kéri, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében a lakóingatlanok, társasházak előtti járdaszakaszok síkosságmentesítését a tulajdonosok végezzék el.

Közösségi közlekedés – indulás előtt érdemes tájékozódni

A Tüke Busz Zrt. járatai a télies időjárás miatt a megszokottnál lassabban, bizonyos városrészekben nem teljes vonalon közlekednek. Hétfőn a menetrendtől eltérő közlekedésre kell számítani, az autóbuszok jellemzően késéssel közlekednek, ezért érdemes korábban megkezdeni az utazást. Aktuális információk ITT!