Címlap Baranya Bruttó 400 ez...

Bruttó 400 ezer forintot is kereshetnek a határvadászok, megkezdődött a képzésük

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya megyéből, Pécsről is várják azon 18 és 55 év közöttiek jelentkezését, akik érdeklődnek a szerződéses határvadász képzés iránt. A speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport képzése már megkezdődött, de még nem késtek el azok, akik csatlakoznának.

A négyhetes oktatás idején bruttó 300 ezer forintot, majd 400 ezer forint illetményt kapnak a szerződéses határvadászok.

A képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosít, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújt. Ennek elvégzése után a szerződést 3 évre kötik. A munkavégzés lakóhelytől távol is eshet, ezért vezényléses munkarendben dolgoznak majd a határvadászok. Ez azt jelenti, hogy legalább 12 órás szolgálatot látnak el.

3-4 munkanap után 5-6 nap pihenő

– Ezért azoknak is ajánljuk, akik esetleg most az egyetemre nem kerültek be, de tapasztalatot szereznének a rendőrség berkeiben – mondta a Pécs Aktuálnak Heresznyei Zsuzsanna rendőr ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat szolgálatvezetője. Most 2200 határvadászt szeretnének alkalmazni, de ezt a létszámot 4000-re növelnék.

A szerződéses határvadász feladatai:

  • az államhatár őrzése,
  • felderítés,
  • az államhatár jogellenes átlépésének megszakítása,
  • az államhatár rendjét közvetlenül veszélyeztető konfliktushelyzet és a tömeges méretű migráció kezeléséhez szükséges intézkedések megtétele

A szerződéses határvadászok a készenléti rendőrség határvadász ezred személyi állományába kerülnek, akik a Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányásg határrendészeti kirendeltségén végzik majd a munkát.

Hogyan lehet jelentkezni?

A jelentkezést elektronikus úton [email protected] elektronikus levelezési címre, postai úton a Készenléti Rendőrség elérhetőségeinek egyikére (Jelentkezési lap 1. oldal) szükséges megküldeni, továbbá személyesen is leadható a rendőri szerveink bármelyikénél. Pécsett itt: Vargha Damján u. 1. alatt

BŐVEBBEN pedig ITT LEHET OLVASNI A KÉPZÉSRŐL!

tömbösített szolgálat vezényléssel, 34 egybefüggő munkanappal, 5-6 egybefüggő szabadnap követi. Előnyös a baranyaiaknak 3-4 nap munkavégzés után 5-6 napra hazajöhetnek.

Szerződéses határvadász képzés

Mit jelent ez a munka?

Szerződéses határvadász jogviszony teljesen új jogviszony, a rendőrság személyi állományába keresnek speciálisan az államhatár őrzésére. határőrizeti rendszer felső vonalásan végeznek járőrszolgálatot

illegálisan határátlépőket feltartóztathatják

jelentkezni:

magyar állampolgár

18-55 év

bűntetlen előélet

alapfokú iskolai végzettség

alkalmassági vizsgákalt, egészségügyi, fizikai, pszichológia

Feladataik: a konfliktushelyzeteket is szükséges kezelniük. A szerződés 3 év határozott időtartamra jön létre, ami meghosszabbítható.

Vezényléses munkarendben dolgoznak, legalább 12 órás szolgálatot jelent. Tömbösített szolgálat vezényléssel, 34 egybefüggő munkanappal, amit 5-6 egybefüggő szabadnap követ. Előnyös a baranyaiaknak, hogy 3-4 nap munkavégzés után 5-6 napra hazajöhetnek.

2200 határvadászt vennének fel, de ez a létszám 4000 főre bővülne

ahhoz, hogy csatlakozni lehessen:

Illetmény: bruttó 300 ezer forint az alapilletmény a képzés ideje alatt, amikor szolgálatba állnak, akkor szolgálati pótlék 570 forint/óra. Az illetmény 390 ezer forintra is felmehet. Nyelvvizsgával idegen nyelvi pótlék, éjszakai pótlék, béren kívüli juttatások is vannak évente bruttó 200 ezer forint. Utazási költség térítés, albérleti hozzájárulás.

Jelentkezni lehet police.hu-n, vagy a Baranya megyei Rendőr-főkapitányságon lehet.

Azokat a fiatalokat is várják, akik esetleg nem kerültek be az egyetemre és kipróbálnák magukat a határban. Az érdeklődés nagy, fiatalok és középkorúak is érdeklődnek. Az állás jó lehetőség azoknak, akik az ország védelméért tenni akarnak.