Címlap Hírek Büszke lehet:...

Büszke lehet: munka után mentett életet a pécsi rendőr!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével sikerült újraéleszteni azt a pécsi férfit, aki az utcán lett rosszul. A megyei rendőrfőkapitány elismerést adott át neki.

Dömök Richárd rendőr hadnagy, a Pécsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának előadója június 18-án 13 óra 55 perckor, szolgálatból hazafelé tartva arra lett figyelmes, hogy a pécsi Légszeszgyár utca és a Dohány utca kereszteződésében a járdán fekszik egy idősebb férfi, akit egy járókelő szólítgat, de a fekvő ember nem ad életjelet. Ekkor a hadnagy szólt a járókelőnek, hogy hívjon mentőt, ő pedig a fekvő férfi mellé lépett.

Mivel az idős férfinak nem volt se pulzusa, se légzése, megkezdte a szívmasszázst, amelyet egészen a mentők kiérkezéséig folytatott, és ennek eredményeként a férfinak újra lett pulzusa. Ezután a mentők az idős férfit kórházba szállították.

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a hadnagyot június 23-án elismerésben részesítette, és elmondta, hogy a kollega szabadidejében példás, életmentő helytállásról tett tanúbizonyságot, és ez példaként állítható a teljes személyi állomány elé.