Címlap Hírek Csörögtek a s...

Csörögtek a sörösüvegek a pécsi egyetemisták online videóiban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kreativitásból ötöst érdemelnek azok a pécsi egyetemisták, akik egy beadandóhoz az egész családot megmozgatták. Sőt, volt olyan, aki egy rekesz sört is felvonultatott, csakhogy bevágódjon az oktatónál. 

Fesztiválokon, esküvőkön vagy épp gólyatáborokban megszokott feladatsort állítottak össze a pécsi egyetemisták úgy, hogy ki sem léptek otthonról. A PTE Egészségtudományi Karának hallgatói „hozott anyagból”, azaz anyuval, apuval és testvérekkel dolgoztak. Volt olyan, ahol egy göngyöleg is előkerült.

– Sportanimáció tantárgyból volt feladatuk, hogy állítsanak össze egy gyakorlatsort. Szerintem kreatívan megoldották, sőt még videót is készítettek abból, ahogy anya, apa az asztal alá bújik – mondta Dr. Cselik Bence.

A sport- és rekreáció szakos hallgatók oktatója hozzátette: egy-egy elméleti órát még megoldanak, de a gyakorlati tárgyakat olykor nehezen teljesítik online. A gyakorlati képzéseknél elég nagy probléma az, hogy nem tudnak kontaktolni. Nehéz megoldani, hogy a szakmaiság ne sérüljön.

A videót elnézve a diákok elővették kreativitásukat és sikeresen teljesítették is a beadandót.