Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lehetetlen megtisztítani a várost a mindent elárasztó apró matricáktól. A Biokom azt állitja folyamatosan vakargatják a matricákat, amelyek közül sok-sok éve ott van. A legroszabba  helyezt a Király utcában.

A „matricahelyzet” Pécs legszebb sétálóutcájában, a Király utcában a legrosszabb. A régi stílusú villanyoszlopokon már alig van szabad hely, de olykor egy KRESZ-tábla is felismerhetetlen a töménytelen matricáktól. Mi a megoldás? Utánajártunk!

A Biokom szerint nagyon nehéz felvenni a harcot a matricaragasztgatókkal és már nem elég, hogy a cég rendszeresen vakargatja ezeket.

Egyre több kerül ki!

Ehhez képest sok helyen találtunk még a 2019-es önkormányzati választás idejéből politikai hirdetést, vagy több éve kiragasztott matricákat, ami azt igazolja, hogy az oszlopok tisztán tartásával nem biztos, hogy kellő körültekintéssel foglalkoznak. Íme:

A legtöbb matrica egyébként zenés szórakozóhelyek környékén van, főleg a Király utca közepén. Sőt, több vendéglátóhely még

bátorítja is a vendégeket a ragasztgatásra:

a pultokon halomban álló matricákból bárki vihet magával annyit, amennyit akar. Ezek többsége köt ki olyan helyen, ahonnan szinte lehetetlen levakarni.

A Biokom azt írta: levakarták. Mi még 2018-as plakátot is találtunk a belvárosban

Novembertől újra kapirgálnak – válaszolta a Biokom.

– A tavaszi-nyári időszakban köztisztasági részlegünk leterheltsége jelentős, ennek ellenére igyekszünk ellátni a hasonló jellegű feladatokat. Idén többek között a Kórház téren, a Ferencesek utcájában, a Kálvária úton és a Tettyén is eltávolítottuk a graffitikat a közterületi bútorokról, virágládákról, a Panoráma-sétány kandelábereit pedig hasonló matricáktól tisztítottuk meg. Novembertől a közterületi, köztisztasági feladatok jelentette terheltség csökken, és folytatni tudjuk ezeket a munkákat – írták a Pécs Aktuál megkeresésére.

Nem számít? Újra kirakják!

Mindezek mellett sokszor tapasztaljuk, hogy a megtisztított helyszíneket pár napon belül ismét elcsúfítják a graffitik, matricák. Ezért kérjük arra a pécsi lakosokat, hogy vigyázzunk együtt városunk közterületi bútoraira, eszközeire – közölte lapunkkal a Biokom.

Van itt minden
Meddig kell ezt nézni?
„Látványos ragacsok”