A hangulatra nem lehetett panasz a PMFC–Kaposvár meccsen, a pécsi szurkolók most is ktettek magukért (Fotó: PMFC/Kurdi József)
Címlap Hírek Egy pontot ka...

Nagy csatákat vívtak vasárnap délután a baranyai focicsapatok, amelyek közül mindkét másodosztályú együttes döntetlenezett, és szintén megosztozott a pontokon a PMFC a Kaposvárral. Egy csapat győzött: a PTE-PEAC ötöt vágott idegenben!

A PMFC-re igazi rangadó várt az NB III-ban, hiszen azzal a Kaposvárral találkozott, amely a tabella éllovasaként érkezett a Mecsekaljára. A pécsi piros-feketék kiválóan kezdtek, Rabatin révén már a 10. percben vezetést szereztek, ám nem sokáig voltak előnyben, a vendégek ugyanis gyorsan válaszoltak. Egy ilyen kezdés után úgy tűnt, potyogni fognak a gólok, de ez elmaradt: mindkét oldalon akadt egy-két gólszerzési lehetőség, ám a kapusok állták a sarat, így 1-1-es döntetlennel zárult a meccs.

A másodosztályban a Szentlőrincre nehéz feladat várt hazai pályán, a Szeged ugyanis eddig csak egyszer kapott ki. Nos, Waltner Róbert együttese sem tudta legyőzni, de nem is kapott ki a vendégektől: ezen a mérkőzésen inkább a férfias, kemény küzdelem dominált, a helyzeteket egy kézen meg lehetett számolni. Egyik csapat sem tudott betalálni, 0-0-val zárult a találkozó, így a szegediek számára továbbra is a Szentlőrinc a mumus, hiszen még egyszer sem tudta két vállra fektetni.

A HR-Rent Kozármisleny ezúttal idegenben hajtott a három pontra, de végül meg kellett elégednie eggyel. A házigazda Ajka nagyon hamar, már a 3. percben előnybe került, ez pedig nem sok jót ígért. A mislenyi srácok azonban természetesen nem adták fel, és a második félidőben egyenlítettek is Horváth Péter révén – többre azonban nem futotta erejükből.

Az egyetlen baranyai győzelem a PTE-PEAC nevéhez fűződik, amely kiütötte idegenben az újonc FC Főnix együttesét. Az első félidőben nem született gól, a másodikban azonban ötöt is lőttek a vendégek – Major Péter nagy formában volt, az utolsó három az ő nevéhez fűződött.

Eredmények: Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0, Ajka–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (gólszerzők: Borsos 3. perc, ill. Horváth P. 71. perc), PMFC–Kaposvár (gólszerzők: Rabatin 10. perc, ill. Mazzonetto 18. perc), FC Főnix–PTE-PEAC 0-5 (gólszerzők: Lengyel 51. perc – 11-esből, Gelencsér G. 56. perc, Major 60., 79. és 90. perc).