Címlap Hírek Elhunyt Luszt...

Elhunyt Lusztig Péter egykori MSZP-s képviselő, megyei rendőrfőkapitány

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elhunyt Lusztig Péter Baranya megye egykori rendőrfőkapitánya, volt MSZP-s országgyűlési képviselő - közölte közösségi oldalán a párt pécsi szervezete.

Mint írták, mély megrendüléssel fogadták a hírt, hogy hétfőn hajnalban, 75 éves korában elhunyt Pécs korábbi országgyűlési képviselője, volt Baranya megyei rendőrfőkapitány, a Magyar Szocialista Párt tagja.

Személyében egy precíz, éles eszű, intelligens, de szerény embert veszítettünk el, aki rengeteget tett nemcsak Pécsért, hanem az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottság tagjaként hazánk EU-s csatlakozásáért is.

Lusztig Péter 1946-ban született Hőgyészen, Pécsett érettségizett. 1971-től 1974-ig a budapesti Rendőrtiszti Főiskola hallgatója, majd 1981-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. 1967-től 1991-ig a Belügyminisztérium alkalmazottja: operatív tiszt, alosztályvezető, főkapitány-helyettes, majd a rendszerváltás idején Baranya megyei főkapitány.

1991-ben ügyvédi szakvizsgát tett, a pécsi 19. sz. ügyvédi iroda munkatársa. A Magyar Jogász Szövetség és a Magyar Kriminológiai Társaság tagja.

Rendszeresen publikált a Belügyi Szemlében. 1989 októberében belépett a Magyar Szocialista Pártba,1994-ben a pécsiek országgyűlési képviselőnek választották. A Parlamentben az önkormányzati és rendészeti állandó bizottság tagja, a rendészeti albizottság elnöke és az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottság tagja volt, később pedig a Belügyminisztérium munkatársaként is dolgozott.