Címlap Arc Elképesztő te...

Elképesztő teljesítmény: 8530 méter magasra futott fel egy pécsi srác a Mecseken

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a Misina tető csupán 535 méter magasan fekszik, hétvégén három futó annyiszor mászta meg a Mecseket, hogy azzal simán feljutottak volna a Mount Everestre. A teljesítmény elképesztő: 24 órán át köröztek a Tettye és a TV-torony között, megállás nélkül. Ezzel pedig több mint 8000 méter magasra jutottak fel az amatőr sportolók. Nézzük, hogyan csinálták és főként azt, hogy miért?! 

2,6 km felfelé, 280 méter emelkedővel

A Mecseken a Mount Everest? Nedybali szerint simán lehet!

Nedjalkov Balázs nevét sok futó ismeri Pécsett. Az amatőr sportoló megszállottan imádja a Mecseket és a természet adta lehetőségeket másokkal is szereti megosztani. Most a Tettye és a TV-torony között körözött két másik társával 24 órán át.

– Egy nemzetközi kihíváshoz szerettem volna csatlakozni, egyedülálló módon – válaszolta arra az egyszerű kérdésre Balázs, miért futottak ennyit.

„Majdnem megmásztuk a Mount Everestet és el sem mentünk Baranyából!”

Ha viccesen akarnák leírni, akkor tulajdonképpen a Tettye és TV-torony közötti távot annyiszor tették meg, mintha egyszer megmászták volna a Mount Everestet.

– Szombaton reggel 7-kor indultunk és másnap reggel 7-ig mentünk – mondta Balázs, aki szerint a mínusz 6 fok volt a legnagyobb probléma.

„29-szer mentem fel, majd le”

Balázs a Tettye és a torony közötti távot 29-szer tette meg, ezzel összesen 153 kilométert tett meg.

– Imádom ezt a szakaszt. Nagyon technikás és figyelős a pálya, egyáltalán nem monoton. Mindig történik valami – árulta el a futó, aki rendszeresen használja ezt a szakaszt a külföldi, hegyi versenyekre való felkészülés során.

12 órát futva, 12 órát túrabottal

Hárman futottak 24 órán keresztül, köztük egy hölgy is

A 24 órás kihívás alatt főként gél- és izotóniás italt fogyasztottak a futók, de 12 óra elteltével jöhetett egy kis banán, paradicsom és pogácsa is.

– 12 óra elteltével már képes a szervezet szilárd táplálék feldolgozására is, hiszen a mozgás intenzitása csökken, ezért lecsúszott egy kis zöldségleves is – mondta Balázs.

Az elképesztő kihívást Nedjalkov Balázs mellett a szintén pécsi Csuth Tamás teljesítette, és Losonc Tímea is 27-szer megmászta a Mecseket.

És aki nem hinné, itt vannak a számok: egy útvonalon ennyit mentek fel és le

A nem semmi teljesítményhez tiszta szívből gratulálunk! Azt hiszem, van hova fejlődnünk!