Címlap Egészség Elsőként olto...

Elsőként oltották be a politikusokat más országokban, Orbán kivárja a sorát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utánajárt a Blikk, hogy mikor és hogyan oltják majd be a magyar politikusokat a koronavírus ellen. 

Joe Biden, az USA frissen megválasztott elnöke, Benjámín Netanjáhú izraeli, Zuzana Caputova szlovák államfő is az elsők között, élő adásban oltatta be magát a koronavírus ellen. Magyarországon más a helyzet – derítette ki a Blikk.

„Orbán Viktor akkor oltatja be magát, amikor sorra kerül”

– közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kérdésünkre, hogy mikor kapja meg a vakcinát Orbán Viktor (57). Áder János (61) államfő sajtóirodájától egyáltalán nem érkezett válasz.

Az előírások szerint először azok az egészségügyi dolgozók kapják meg a vakcinát, akik az intenzív, illetve a sürgősségi osztályon kezelik a betegeket, utána jön a többi kórházi dolgozó.

– Mivel én nem az intenzív osztályon dolgozom, ezért majd csak akkor kapom meg a vakcinát, ha az én csoportomra kerül a sor. Hamarosan az idősotthonokban dolgozók és az ott élők kerülnek sorra – válaszolta a lap kérdésére dr. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter.

„A Fidesz-frakció tagjait nem illeti meg semmilyen különleges bánásmód, és nem terveztük a képviselők külön oltását. A legfontosabb, hogy először a védekezésben részt vevők és a krónikus betegek kapják meg a vakcinát, azután mindenki más. A politikusoknak a sor végén kell állniuk” 

– így reagált a nagyobbik kormánypárti frakció kérdésünkre.

A fentieket erősítette meg a Jobbik elnöke is.

– Hozzám, mint frakcióvezetőhöz, nem jutott el oltással kapcsolatos jelzés a hivataltól. Képviselőink maguk döntenek arról, élnek-e majd az oltás lehetőségével, ebbe nem kívánunk beleszólni, a soronkívüliség lehetőségét pedig azoknak hagynánk meg, akik a frontvonalban harcolnak, veszélyeztetettek, és igénylik is azt – fogalmazott Jakab Péter, a párt elnöke.

A DK-nál sem készülnek a sor elejére beállni. „Semmilyen konkrét információnk nincs a vakcina beadásával kapcsolatban, az oltás megszervezése a kormány feladata” – írták.