Címlap Hírek EZ ARANYOS! L...

EZ ARANYOS! Los Angelesből is kértek már „lakatolást”, az Irány Pécs Tourinform iroda pedig teljesítette

Évi 50 ezer turistával az egyik legforgalmasabb Tourinform iroda a pécsi. Most pedig a Széchenyi tér 1. szám alatt található információs pontot az ország legjobbjai közé sorolták. Pedig Magyarországon ez az egyetlen olyan turistákat kiszolgáló hely, amit a helyi önkormányzat évek óta nem támogat. Ennek ellenére olyan kéréseket is teljesített már, ami Los Angelesből érkezett. Érdemes megismerni ezt a helyet! 

Az ország talán a legizgalmasabb történetével rendelkezik a pécsi Tourinform iroda: egy amerikai édesanya postán küldött lakatot, hogy helyezzék fel a pécsi lakatfalra. Természetesen boldogan teljesítették a kérést

Pécsett az első turistáknak szóló iroda 1993-ban nyitotta meg kapuit. – S bár azóta sok változás történt, a Tourinform irodára mindig számíthattak a Pécsre érkezők és a helyiek egyaránt – mondta az iroda vezetője Máltesics Norbert, aki már 25 éve szolgálja ki a betérőket. 

Egy Los Angeles-ből érkezett „lakatos” kérést is teljesítettek már

Máltesics Norbert 25 éve válaszol a turisták kérdéseire

– Talán az egyik legkedvesebb történet az volt, amikor egy édesanyuka és lánya érkezett Pécsre Los Angelesből. Sajnos, az itt tartózkodásuk alatt nem volt idejük a lakatolni, így távozásuk után postán küldtek nekünk lakatot, hogy tegyük fel a falra, majd a kulcsot dobjuk egy patakba. Természetesen örömmel teljesítettük a kérést – mondta Máltesics Norbert, aki szerint Los Angeles mellett – meglepő módon – Dél-Amerikából is sokan érkeznek Pécsre.

A pécsi Tourinform iroda az 5. leglátogatottabb iroda az országban évi 50 ezer látogatóval

Egy friss felmérés szerint a legjobbak közt zárta az elmúlt évet a pécsi Tourinform iroda. Az ország 5 leglátogatottabbjai között szerepel, ez pedig azt jelenti, hogy évente több mint 50 ezren fordulnak meg itt.

Egy másik felmérés szerint is kimagaslóan teljesített: 98%-os szakmai minősítés

KÉPALÁÍRÁS: Nemrég a pécsi tourinform irodát 1000 féle szempont alapján vizsgálták, 98%-ot ért el a 100-ból

– Jelentős növekedést értünk el idén a Tourinform Minőségbiztosítási Rendszerben (TMR mutató), több mint 10 százalékkal javult az eredményünk a 2022/23-as évhez képest. Olyan turisztikai mérőszám ez, amelyben nagyon sok pontban vizsgálnak minket, majd értékelik az irodát – mondta Máltesics Norbert. A turisztikai szakember hozzátette: mind a próbavásárlás során, mind a turisztikai adatbázis töltésében is kiválóan megfeleltek. 

Magyarország egyetlen Tourinform Irodája, amit működésében nem támogat a település önkormányzata (immáron ötödik éve)

Programinformáció, jegyértékesítés, menetrend és idegenvezetés

– Szinte mindennel kapcsolatban, ami Pécs és Baranya tudunk segíteni. A garantált idegenvezetéstől a helyi járatok menetrendjéig, mindenre tudunk helyben, telefonon és interneten is segítséget adni – mondta Máltesics Norbert. 

A legnépszerűbb: Pécs turisztikai térképe, ami évente frissül

A városháza épületének aljában található, az I Love Pécs Café mellett

– Ez az a kiadvány, amit mindig keresnek. Az irodánkban ingyenesen kapható. Amikor létrehoztuk, az volt az elsődleges cél, hogy a pécsi attrakciók, látványosságokat térképre kerüljenek, de aztán annyi szálláshely jelezte részvételi szándékát, hogy őket is rátettük. De aki rá akar kerülni még ráfér – tette hozzá. Érdesség még az is, hogy a pécsi tourinform irodában turista érem és Pécsről szóló kiadvány is kapható.

Az Irány Pécs, Tourinform iroda nyitvatartási ideje: 

Nyitva tartás a szezonban (03.15-10.31.)

Hétfő-péntek: 9.00-17.00

Szombat: 9.00-14.00

Vasárnap: zárva