Címlap Hírek EZ KLASSZ! Mű...

EZ KLASSZ! Műjégpálya is lesz Pécs legújabb játszóterén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Télen mini korcsolyapálya, nyáron kötélpálya, hajóhomokozó és tucatnyi játék váltja az áldatlan állapotot az Árkád nyugati bejáratánál. A munkálatok megkezdődtek, hamarosan egy bekamerázott és éjjelre elzárt területté válik a bevásárlóközpont ezen oldala.

Télen koripálya, nyáron közösségi tér lesz itt

A Czinderi utcával határos terület állapota az elmúlt években annyira leromlott, hogy már csak azoknak adott otthont, akik a kíváncsi szemek elől akartak elbújni. A családosok nagy ívben elkerülték a területet. Ezt az állapotot elégelte meg egy önkormányzati képviselő és kezdeményezte a hely rendbe tételét.

– Az ÁRKÁD vezetőivel évek óta keressük a jó megoldást, hogy ezt a zárt és füves területet szebbé varázsoljuk – mondta Kővári János. A belváros önkormányzati képviselője szerint a teret az elmúlt években – lepusztultsága miatt – jóformán csak a drogosok használták.

A felújítást az Árkád tulajdonosa és Kővári János IS finanszírozza. Az előkészítésben pedig a BIOKOM segít.

Ilyen lesz

Az ÁRKÁD tulajdonosa finanszírozza a „ráncfelvarrást”

– A BIOKOM alakítja ki a játszóteret, valamint előkészíti azt a helyet is, ahol télen egy korcsolyapálya üzemelhet a jövőben – tette hozzá Kővári, aki maga is 200 ezer forinttal támogatta az új játszótér kialakítását.

Emellett fákat is ültetnek, valamint pótolják az elkopott, leesett Zsolnay porcelánelemeket. Ha elkészül, akkor kamerákkal őrzik majd a területet, amit éjszakára lezárnak.

A tervek szerint a koripálya már télen kinyithat