Címlap Gazdaság Ez sem Pécs: ...

Ez sem Pécs: két bajor nagyvállalat érkezik, több milliárdos beruházással!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító, a Rosenberger és Európa vezető lakókocsi és lakóautó gyártója, a Knaus Tabbert.

Ezúttal két bajor vállalattal sikerült megállapodni újabb magyarországi beruházásokról – közölte Szijjártó Péter.

A Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban,

és már most is 4000 embernek ad munkát Magyarországon. A mostani megállapodás alapján a vállalat egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amihez a kormány 3,7 milliárd forintos támogatást biztosít. Mindez azt jelenti, hogy a Rosenberger összesen 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben. Külön jelentőséget ad a megállapodásnak, hogy a jászberényi fejlesztés nyomán azok a családok kapnak új munkalehetőséget, akik az Electrolux kapacitás leépítése miatta nehéz helyzetbe kerültek a térségben.

A Knaus Tabberttel is megállapodott Szijjártó, ez Európa vezető lakókocsi és lakóautó gyártója.

A vállalat évente több mint 8000 lakókocsit gyárt le a Nógrád megyei Nagyorosziban, és most egy 1,3 milliárd forintos fejlesztés keretében növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is. Ehhez a beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amiért cserébe vállalat 400 magyar munkahely védelmére ad garanciát a világjárvány közepén.

Ezek a megállapodások mind megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait – érvelt Szijjártó Péter. A német tartományok közül Bajorország az első számú gazdasági partnere egyébként Magyarországnak, ahonnan a második legtöbb beruházás érkezik ide.