Címlap Hírek Folyamatosan ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton Gyomaendrőd és Túrkeve, majd Szarvas térségében is földrengéseket észleltek, amit több utórengés is követett. Vasárnap hajnalban is mozgott a föld!

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint 2023. augusztus 19-én, szombaton néhány perc eltéréssel, 11:13 perckor és 11:16 perckor földrengés volt Magyarországon, Gyomaendrődtől mintegy tizenegy kilométerre, valamint Túrkevétől körülbelül három kilométerre. A Richter-skálán 4,0-es magnitúdójú földmozgást több településen érezték, károkról azonban eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Nem sokkal később, 12:51 perckor Szarvastól mintegy öt kilométerre volt a Richter-skála szerinti 2,8-es erősségű földmozgás.

Az MTI tudósítása alapján vasárnap hajnalban két újabb utórengés követte az előző napi Szarvas környéki földrengéseket, az egyik négy óra előtt, a másik negyed hat körül. A 4,2-es és a 3,5-ös magnitúdójú földrengést több helyen érezték, további utórengések várhatóak a környéken.